Věřily byste, že je Josh Hartnett pořádný stydlivka?

Zábava 30. března 2014

Nad tím, že patří mezi nejpřitažlivější herce, se shovívavě usmívá. Scénáře uznává jen při práci, budoucnost neplánuje, ale žije každý den naplno.

Josh byl úplně obyčejný kluk, chodil na střední a zbožňoval fotbal. Kdyby se nezranil a nemusel na rok zavřít míč do skříně, třeba by se k divadlu ani nedostal. Jenže hledal nového koníčka a ochotnické hraní se mu zalíbilo.

Dokonce se po maturitě zapsal na obor herectví na Státní univerzitě v New Yorku. Proč ji nedokončil, o tom trochu mlží, říká, že mu nesedl vyučovací systém. Vrátil studijní index, sbalil kufry a stěhoval se o kus dál, do Los Angeles.

To je horor!

Město příznivé pro herecké ambice mu brzy otevřelo náruč. Pěkný klučina dostal menší role v televizních seriálech a nejen díky vzhledu, ale také pracovitosti, se o něm brzy povídalo i ve světě filmu. První nabídka ho mohla trochu vyděsit, ale určitě stálo za to najít odvahu ji přijmout.

Od filmu Halloween: H20 si producenti hodně slibovali. Klasický kultovní horor z roku 1978 se dočkal pokračování, psychopat Michael Myers se po dvaceti letech vrátil, aby znovu potýral hodnou sestřičku Laurie. Z filmu se nakonec trhák nestal, ale po boku skvělé herečky Jamie Lee Curtis se Josh hodně naučil.

josh hartnett

Černá Dahlia (2006): herec se zakousl do masa i do přitažlivé Scarlett

foto:
josh hartnett

Černý jestřáb sestřelen (2001): vedle koukání na Joshe i skvělý zvuk, oceněný Oscarem

foto:

Milostný trojúhelník

Josh se nemusí stydět ani za to, že kývl na další horor. Ve Fakultě nečelí vrahovi s nožem, ale mimozemšťanovi, který se vtělí do profesora tělocviku. Ani Smrt panen neslibovala moc romantiky, zato ji režírovala Sofia Coppola ze slavné filmařské rodiny.

I ona si spolupráci s talentovaným hercem chválila, a možná tak přispěla k další nabídce, která Joshovi vyrazila dech. Jedna z hlavních rolí v hollywoodském megabijáku – Pearl Harbor! Velkolepý byl i rozpočet: 145 milionů dolarů.

Nešetřilo se na ničem, a tak je příběh milostného trojúhelníku na pozadí válečné zápletky působivý. Většina divaček fandí Joshovi, i když je to on, kdo kamarádovi (Benu Affleckovi) přebere holku (Kate Beckinsale). Jasně, myslí si, že zahynul při nehodě... V Americe film moc nezabodoval, zbytek světa nadchl.

hartnett

Pearl Harbour (2001): při castingu porazil Josh Ashtona Kutchera.

foto:
hartnett

V novém snímku Signularity se míchají prvky přitažlivých žánrů – sci-fi, akce, dobrodružství i romantiky.

foto:

Ve zbrani

Na co je asi nejvíc pyšný Josh ve své filmografii? Možná na účast ve válečném snímku Černý jestřáb sestřelen. Kritici dílo uznávaného režiséra Ridleyho Scotta chválí za děj, atmosféru, akční scény, hudbu a podobně, ale herecké výkony prý nic moc. Ale myslím, že díky Joshovi přišla do kina na akční válečný film nečekaná spousta žen!

Chodil se spoustou slavných krásek, nedělá rozdíly – herečky, modelky, zpěvačky. Ale má slabost pro blondýnky. Dva roky chodil se Scarlett Johansson, rozchod mu prý zlomil srdce. Rány se zahojily po boku herečky Amandy Seyfried.

josh hartnett

Josh randil se Scarlett něco přes rok. Za důvod rochodu bulváry uvádějí, že blondýnka měla spoustu jiných obdivovatelů...

foto:
josh hartnett

Půlroční vztah s Amandou bylo „přátelství s benefity“

foto:

A právě teď si Josh srdce léčí ve společnosti další blondýnky, kolegyně Tamsin Egerton. Co bude dál, nemá cenu se ptát. „Život není jako film, nemá scénář. Já nic neplánuju a prostě žiju naplno.

hartnett

Anglická kráska Tamsin už se dočkala i oficiálního seznámení s rodinou a kamarády!

foto: