Festival Evolution poradí, jak vybírat kvalitní potraviny, jak relaxovat nebo co je nejlepší pro děti

Zábava 8. dubna 2014

Přírodní kosmetika, tzv. živá strava, mayský léčivý rituál, balkonové zahradničení nebo třeba tantra či bollywoodský tanec – to je pouhý zlomek z bohaté nabídky témat, která v termínu od 11. do 13. dubna nabídne návštěvníkům jubilejní 10. ročník Festivalu Evolution. Pod jednou střechou se na Výstavišti v pražských Holešovicích sejde hned pětice veletrhů: Biostyl, Zdraví, Ecoworld, Alternativa a Inspirace.

„Snažíme se maximálně vycházet vstříc přáním a potřebám návštěvníků,“ vysvětluje Ctirad Hemelík, ředitel Festivalu Evolution. „Velký ohlas mají tradičně poradny a přednášky zaměřené na děti a maminky. Proto i letos představíme nové trendy v dětské výživě, vzdělávací kurzy a metody rozvoje dětského potenciálu. Chybět nebudou ani tolik potřebné relaxační techniky pro maminky a netradiční cvičební styly.“ S ohledem na nedávnou řadu skandálů je hojně diskutovaným tématem kvalita potravin a značení a certifikace výrobků, čemuž bude věnováno hned několik přednášek. Přítomní odborníci se zaměří také na správnou výživu, mezinárodní koučové poradí, jak naplno využít svůj potenciál, představí nejnovější metody vzdělávání a zájemci budou také moci porovnat rozličné metody klasické a alternativní medicíny.

evolution

Ke zdravému životu je nezbytný pohyb, a na festivalu tak budou k vidění ukázky cvičení, která posilují tělo i mysl. Návštěvníci bez ohledu na věk, váhu či zkušenosti si budou moci zdarma vyzkoušet jógu, tai chi, populární čínské cvičení Zhong Yuan Qigong nebo rozličné taneční styly – od Bollywood dance přes street dance a hip hop až po kruhové tance, Shiva dance nebo spontánní tanec s perkusemi. Pro hudbymilovné návštěvníky bude připravena hudební herna, ve které si budou moci vyzkoušet netradiční nástroje, jako například didgeridoo, brumle, tibetské mísy, bubny všech velikostí a druhů – šamanské, hromové, djembe, rámové (bendir, def/daf), pow wow, různé píšťaly, rozmanitá chřestidla, drnkátka, hrkátka a dřívka, zvonce a další zvuky vytvářející nástroje.

evolution

Více informací najdete na www.festivalevolution.cz a https://www.facebook.com/eso.bio.eco.