Moderní domácnost se spoustou chytrých pomocníků

Zábava 30. června 2014

Prát na valše, žehlit s žehličkou na uhlí, umývat nádobí v lavoru se studenou vodou nebo uchovávat čerstvé máslo v utěrce namočené v octové vodě. Na takové způsoby udržování domácnosti si dnes už nikdo ani nevzpomene, ač to pamatují ještě naše maminky. Současné trendy reagují na nutnost úspory času a energie lidské i elektrické. Rodina se opět dostává do popředí, na rizika typu alergeny a mikroby však zapomínáno není. Moderní spotřebiče pomáhají udržet domácnost v pohodě a čistotě.

Místo ledu efektivní chlazení vzduchem

Doby, kdy muži sekali kusy ledu z řek a vozili je do hospod, jsou dávno za námi. Dokonce si můžeme kupovat i potraviny rychle podléhající zkáze, protože máme chytré způsoby, jak je uskladnit. Lednice byla objev, který usnadnil stravování všem domácnostem po celém světě. Starší kombinované chladničky však bylo nutné pravidelně odmrazovat. Chladničky LG s funkcí Total No Frost chladí i mrazí tak, že se ledová krajina nevytváří ani na potravinách, ani na policích. Její další funkce Multi Air Flow rovnoměrně distribuuje chladný vzduch v lednici a společně s funkcí PureNFresh™ udržuje potraviny čerstvé a správně voňavé.

lednice

Praní a sušení nezabere čas ani místo

Další neodmyslitelnou součástí našich domovů se stala pračka a stále častěji i sušička. Tento výdobytek moderní domácnosti bezpochyby oceňují nejen ženy, které jsou k praní „odsouzeny“, ale i muži, kteří samostatným používáním pračky mohou společnosti ukázat svoji emancipovanost a nezávislost na ženách. Pračky šetří domácnostem drahocenný čas, energii a taky i peníze. Méně obvyklá, avšak stejně užitečná je i sušička prádla. Její hlavní předností je další úspora času, ale i místa. Zvlášť v menších bytech se mezi sušáky s prádlem velmi špatně pohybuje. LG nabízí pračky a sušičky nejen samostatně, ale i kombinované, které ocení nejen zmíněné domácnosti s nedostatkem prostoru. Ekologický program, automatické čištění, tichý provoz či inteligentní diagnostika je jen několik z mnoha užitečných funkcí sušiček a praček LG.

Prach, který se uklízí „sám“

Malý kulatý robot sice neuklidí celý dům, ale udrží podlahu bez prachu, alergenů, chlupů ze zvířecích mazlíčků i drobků. Po snídani tak nemusí paní domu vytáhnout koště a ještě před odchodem do práce drobky od pečiva zamést. Stačí se spolehnout na robotický vysavač, který se o podlahy postará sám. Velká úspora času a pravidelnost jsou pro naprostou většinu zaměstnaných žen neocenitelnou výhodou. Čím více času stráví s rodinou místo uklízení, tím šťastnější jejich domácnost bude. Zdánlivě krátké desítky minut věnované podlahám místo dětem se nyní mohou delegovat na pomocníka, který neodmlouvá, není unavený, naopak je jeho velkou předností tichost, přesnost a pečlivost. Robotický vysavač HOM-BOT Square se umístil na prvním místě v hodnocení časopisu dTest.

hombot

Pokud chcete odhalit více podrobností o tom, jak vám mohou spotřebiče LG usnadnit život, navštivte https://www.lg.com/cz.