Mahulena Bočanová: Život bez mé hektické profese je stále ve hře

Zábava 1. července 2014

Miluje oheň a vodu a tyto dva živly ji dokonale vystihují. Mahulena Bočanová si umí užívat nezávislého života. Zároveň ale dokáže být citlivou a milující matkou, která vás dojme vyprávěním o své dceři.

Už to vypadalo, že tenhle rozhovor nevznikne. Když si Mahulena vyšetřila chvíli mezi zkouškami v divadle a na natáčeních, nečekaně musela odjet do Zlína, poté naši komunikaci přes e-mail zhatil výpadek proudu v jejím domě a pak si zpřetrhala vazy v noze! Přesto se nakonec podařilo její zpověď dovést do zdárného finále.

Když jsme se domlouvaly na rozhovoru, říkala jste, že právě běžíte na zkoušku. Šlo o muzikál Sněhová královna, který odstartuje v září?

Ne, ne, šlo o čtenou zkoušku na seriál TV Prima Všechny moje lásky. Natáčení, ke kterému napsal scénář autor seriálu Vyprávěj a Mazalové, Ruda Merkner, začíná příští týden. Je to opět parádní práce a moc se na krásnou roli Lízy těším. Sněhovou královnu začínám zkoušet v srpnu a hned po premiéře další hlavní roli u nás v divadle. Tam si poprvé zahraju milenecký part s Lukášem Vaculíkem.

mahulena

Mahulenina největší láska dcera Márinka.

foto:
mahulena

Vyráží spolu často třeba na nákupy.

foto:

Přesto se vrátím k muzikálu. Zpěv je pro vás tak trochu nová disciplína, nemáte z toho obavy?

Režisér Sněhové královny, Lumír Olšovský, mě zná z divadla Háta, kde spolu hrajeme v několika hrách. Ve Světácích, kde mě režíroval, i zpívám. Takže mé schopnosti zná a řekl mi, ať se nebojím, že svou pěveckou úlohu ve Sněhové královně zvládnu. Je to hlavně činoherní role.

K tomu ještě tancujete, hrajete v divadle…

Ano, stále děláme taneční ukázky na plesech a různých akcích, učíme salsu, hraju v Činoherním klubu a v divadlech Háta a Palace, v Hybernii, v Adrii... Moderuju, dabuju…, je toho spousta.

mahulena

Herecky v poslední době zářila v seriálech Vyprávěj...

foto:
mahulena

... a Mazalové.

foto:

To je šílené pracovní tempo. Jak tohle všechno zvládáte?

Ano, bude toho teď hodně, ale stojí to za to. Čeká mě samá krásná práce.

Herectví se věnujete vlastně od dětství. Co vás vedlo k tomu, že jste po revoluci odjela dělat servírku na Kypr? Neměla jste tady práci?

Rozhodla jsem se krátce po revoluci. Byla jsem tady otrávená z atmosféry, slibovala jsem si od té porevoluční doby víc, a tak jsem sbalila kufry a odletěla. V té době jsem hrála jen v Činoherním klubu, z Národního divadla už jsem byla pryč, nebyl to zase až takový problém. Navíc jsem odletěla s mou nejlepší přítelkyní, výtvarnicí Zuzankou Strakovou.

Vrátila jste se prý kvůli nabídce role v divadle. Tolik vás uchvátila, nebo vám prostě jen chybělo herectví?

Byly to nádherné roky. Daly mi kamarády, angličtinu, řečtinu, vzpomínky... Dodnes na Kypr jezdím jako domů a moji přátelé tam jsou jako má rodina. Naše dcera Marina se jmenuje po manželce jednoho mého přítele. Máme skvělé vztahy. No ale jednoho dne prostě zavolal pan režisér Krobot a ukecal mě pro návrat. Měl pro mě krásnou roli ve hře Woodyho Allena. A to mě přesvědčilo, abych se vrátila. Činoherák byla vždycky moje srdeční záležitost. Jsem tam už 25 let.

mahulena

S nejlepší kmarádkou, stylistkou a kostýmní výtvarnicí Zuzanou Strakovou.

foto:
mahulena

Na svého psího kamaráda, bulteriéra Umberta, nedá dopustit.

foto:

Dokážete si představit, že byste zůstala bydlet v zahraničí a živila se něčím jiným? Vrhla byste se třeba do podnikání?

Je to možné. Ani tuhle možnost nevylučuji. Určitě by to byla Evropa, abychom mohly s Márinkou podle potřeby svobodně létat domů, ale tato možnost, žít u moře, v klidu a bez mé hektické profese, je stále ve hře.

Která země by vás nejvíc lákala?

Asi jakákoli španělsky mluvící, tam jsem jako doma. Vyhovuje mi řeč, temperament, tanec, mentalita, jídlo, hudba…

Není to dlouho, co jste dostavěla nádherný dům. Jak se vám v něm bydlí?

Jsme tady šťastné. Můj dům má duši, je to náš domov. Nikomu, kdo nás navštíví, se z něj nechce odcházet. Ráno z postele koukám na rybník, kde si plavou labutě, zahrada se zelená… Je nám tady moc fajn.

Prohlašovala jste, že chlapa do domu nechcete, že jste pro oddělené domácnosti. Ale před nedávnem jste se s humorem zmínila, že si budete muset pořídit manžela, abyste na údržbu domu a zahrady nebyla sama. Změnila jste názor?

Se zahradou mi pomáhá kamarád, sama bych to nezvládala, je obrovská. Už jsem natolik dospělá a zvyklá žít sama, že bych si asi težko zvykala znovu na život ve třech. To by musela být opravdu osudová láska.

Vlasta 27/2014 2

Proč se už Mahulena Bočanová nechce vdávat? Jak se jí žilo s mladším brazilským partnerem? A jak se udržuje stále štíhlá? Přečtěte si v nové Vlastě 27/2014!