Ani princeznám se nevyhýbá nepřízeň osudu!

Zábava 27. září 2014

Taky jste si jako malá holka hrála na princezny? Děkujte osudu, že jste se jí doopravdy nestala. Nejenom já jsem došel k závěru, že od princezen se chce hlavně to, aby porodily následníka trůnu. A když ne...

Je to nedávno, co všechny bulváry světa komentovaly fakt, že se při Velké ceně Monaka F1 princezna Charlene neobjevovala po boku svého manžela, prince Alberta, tak často, jak bývalo obvyklé. A když ano, komentovaly dvorní klepny její strhané rysy.

„Princezna se trápí. Doléhá na ni tlak dvora, čeká se od ní, že už konečně bude těhotná.“ Drbny se ale tentokrát sekly. „Knížecí dvůr si dovoluje oznámit, že knížecí pár očekává na konci roku narození potomka,“ oznámily o pár hodin později agentury.

Hurá, úkol je splněn! Ale jak jsou na tom ostatní sledované princezny?

Princezna Masako

Japonské korunní princezně Masako předpovídali velkolepou diplomatickou kariéru. Skvělá studentka mluvila několika světovými jazyky a získávala zkušenosti coby dcera špičkového japonského diplomata. Osud ji ale postavil před osudovou volbu.

Buď kariéra, nebo sňatek s následníkem císařského trůnu – princem Naruhitem. Dlouho před zlatou klecí unikala, opakovaně dokonce nabídku k sňatku odmítla. Ale 9. července 1993 si Masako a Naruhito řekli ano. Dlouho však nedokázala Masako „splnit svou povinnost“. Dcera Aiko (2001) navíc nemá nárok na trůn. Divíte se, že Masako trpí těžkými depresemi?

princezny
princezny

Princezna Charlene

Kolik přesně má monacký princ Albert levobočků, se neví. Jisté je, že do rubriky manželských dětí by pořád zapisoval nulu. To už se brzy změní. Na konci roku jeho choť Charlene porodí podle zaručených zpráv hned dva potomky. Jen synovi by to však zaručilo vstup na jeden z nejstarších trůnů světa. Bývalá sportovkyně, reprezentantka Jihoafrické republiky v plavání Charlene Lynette Grimaldi, to od svatby (1. 7. 2011) neměla vůbec jednoduché.

„Úplně ji ničí, jak jí všichni koukají jen na břicho,“ tvrdily její „přítelkyně“. V posledních dnech se přidaly zprávy, že Charlene tráví čas ve svých komnatách, zatímco princ je k vidění se svými bývalými milenkami. Rozvod byl prý na spadnutí. Otázka je, co by se stalo, kdyby Charlene porodila dvě holky...

princezny
princezny

Princezna Victoria

Victoria Ingrid Alice Désirée, korunní princezna Švédska, měla kliku. Od roku 1980 platí ve Švédsku zákon, že následníkem trůnu bude vždy prvorozené dítě královského páru. Na trůn tak nastoupí nejenom ona, ale i její prvorozená dcera – princezna Estelle.

Ani Victoria se nevyhnula velkým psychickým problémům. Královský dvůr dokonce vydal prohlášení, že budoucí královna trpí anorexií, z níž se úspěšně vyléčila. Chvíli také trvalo, než jí bylo povoleno, aby si vzala svého dlouholetého přítele, osobního trenéra Daniela Westlinga.

princezny
princezny

Vévodkyně Kate

Berme to hezky podle protokolu. Catherine Elizabeth se sice jednou může stát britskou královnou, princezny se však v Anglii musí narodit na královském dvoře. S královskou etiketou si za třináct let, co zná prince Williama, zažila své. Třeba když mu v dubnu 2007 dala kopačky. Taková troufalost! Královský dvůr kvůli tomu musel vydat prohlášení. Dávno je všechno jinak. Z Kate Middleton se stala vdaná žena a matka prince George.

Pravda, i ona zažila období, kdy se spekulovalo, zda není náhodou neplodná. To už je zapomenuto. I britská královna připustila, že je jí Kate sympatická. Pokud tedy mladé vévodkyni zrovna vítr nezvedne sukni nepřiměřeně vysoko.

princezny