Nový trend: Vyrazte na party - nazí a zmalovaní!

Zábava 19. září 2014

Připadá vám divné, že byste si vyrazili na večírek či diskotéku a zatancovali byste si tam úplně nazí? Asi ano. Přesto si tenhle druh zábavy úspěšně razí cestu světem. Říká se mu Naked Painting Party.

Vlastně je to prosté. Přijdete do klubu, zaplatíte vstupné, vejdete dovnitř. Potud je vše úplně normální. Pak ale dostanete tašku na oblečení a sadu barev. Pokud jste se tu ocitli náhodou, asi budete lehce v šoku.

Jestliže ale víte, o co jde, spořádaně se odejdete svléknout (odvážní úplně, méně chrabří třeba jen do spodního prádla) a začnete si na tělo kreslit různobarevné ornamenty. Kam si nedosáhnete, tam vás pomaluje partner či partnerka. Když je hotovo, jdete do sálu. Barvy na vašem těle se rozzáří a zapadnete mezi stovky dalších barvami rozzářených naháčů.

naked painting party

S některými malbami evidentně pomáhá přítel.

foto:

STUD BRZY ZMIZÍ

Jestliže vás na začátku držel pod krkem jakýsi pocit studu či nepatřičnosti, brzy zmizí. Vlastně po pár chvílích úplně přestanete vnímat nahotu svou i ostatních.

naked painting party

Maluj, co chceš a kam chceš, fantazii se meze nekladou!

foto:

PRAVIDLA CHOVÁNÍ

  1. Fotografování a filmování je striktně zakázáno.
  2. Úplná nahota není povinná, záleží jenom na vás, nakolik jste odvážní.
  3. Nevhodné komentáře či urážlivé poznámky jsou zapovězeny.
  4. Nevhodné chování má za následek nucený odchod z klubu.
  5. Respektujte soukromí druhých a totéž vyžadujte od nich.
  6. Přijďte si, v čem chcete, o vaše oblečení bude postaráno.

Ostatně ona ani není moc vidět. Místnosti jsou tu totiž osvětlené ultrafialovým světlem a barvy jsou fosforeskující. Takže jediné, za co byste se mohli stydět, jsou případné nepovedené obrázky.

Z AMERIKY DO LONDÝNA

Takzvaný Body Painting, tedy malování na nahé tělo, už je populární řadu let. Ale udělat ze svítících barev jediné oblečení na diskotéku, to je novinka. Poprvé se předvedla v New Yorku a vzbudila tu značnou pozornost. Po nedlouhé době se stala populární i v Mexiku a minulý měsíc ji zažila také stará dobrá Anglie. Kulturní agentura Social Exposure uspořádala Naked Painting Party pro 300 lidí v londýnském Trapeze Baru. Akce měla úspěch, takže se už teď mluví o zorganizování podobné party v Berlíně a v Chorvatsku.

naked painting party

Pomaluj si kamarádku...

foto:

ROZHODUJE ATMOSFÉRA

Je jasné, že Naked Painting Party je hitem především mezi velmi mladými, lidé nad třicet se tu prakticky neobjevují. A proč je tak oblíbená? Mladí lidé se prostě nudí a klasické party a diskotéky je už tolik nebaví, hledají proto něco nového. A jde i o atmosféru. Kdo se nahé party zúčastnil, popisuje, jak lehce jí lze propadnout. Tma narušená jen UV světlem, spousta zářivých barev, hudba většinou ve stylu deep house - nezasvěcenému to může připadat jako halucinace způsobené požitím LSD.

Zřejmě i proto se Naked Painting Party tak rychle šíří a získává oblibu. Protože vás obklopí a pak zcela pohltí, dostane vás do jiného světa. A ani k tomu není nutné kouřit marihuanu či jíst houbičky. „Nejde vůbec o tu nahotu, rozhodně ani o sex, jde jen o atmosféru, pozitivní vnímání těla. Když jdete ve dvou, můžete krásně sladit svoje barvy, navzájem se doplňovat, vytvářet obrazce, je to jakési sdílené umění,“ popsala londýnskou party jedna z účastnic.

Ať se vám představa, že se nazí, pomalovaní a svítící pohupujete v omamném rytmu elektronické hudby, líbí, či nikoli, jedno je jisté - je jenom otázkou času, kdy se první podobná party odehraje i u nás.