Emily Blunt: Tahle holka má fakt talent!

Zábava 5. října 2014

Zdálo se, že si ji fanoušci budou pamatovat hlavně v roli asistentky z filmu Ďábel nosí Pradu. Ale letos ovládla kina akční podívaná, ve které Emily převálcovala i slavnějšího a zkušenějšího kolegu.

Emily prozradila, že byla akční už jako dítě a přála si být kluk. „Nebyla jsem na panenky a přísahala jsem, že na sebe nikdy nevezmu růžovou. Když mě máma navlékla do růžového oblečení, tak jsem se vztekala,“ vzpomíná. K divadlu ji, věřte nevěřte, zavedla vada řeči.

Na základní škole trochu zadrhávala a učitelka jí jako terapii doporučila hraní. V pubertě se to srovnalo a záliba v deklamování jí zůstala. Zázemí bohaté rodiny (její otec patří ke špičkovým londýnským právníkům) jí umožnilo v šestnácti nastoupit na prestižní soukromou uměleckou školu Hurtwood House.

emily blunt

Hercule Poirot/ Smrt na Nilu: s vlasy odbarvenými na blond herečku hned nepoznáte. Bohužel její postavu zavraždí.

CENA ZA ODVAHU

Na divadelní prkna vkráčela ve hře The Royal Family, kde se učila od zkušené kolegyně Judi Dench. Oslnila diváky i divadelní kritiky a získala ocenění objev roku. O rok později si zahrála Shakespearovu Julii. Její talent neunikl ani britským televizním producentům, takže jste si jí možná všimli v jednom z dílů seriálu Hercule Poirot.

Pak dostala nabídku hrát lesbičku v dramatu Moje léto lásky. S odvahou kývla, a tím si otevřela dveře do Hollywoodu. Brzy dostala sice vedlejší, ale nepřehlédnutelnou roli rázné asistentky ve filmu Ďábel nosí Pradu.

emily blunt

Ďábel nosí Pradu: Emily ve filmu nosila značkové hadříky a doplňky a bylo jí líto, že po natáčení půjde vše do dražby. Ulovila si pro sebe alespoň pásek.

OSLAVA S EROTIKOU

Navzdory tomu, že se nepovažuje za princeznu, v komedii Gulliverovy cesty si ji zahrála s chutí. Stejně jako anglickou královnu Viktorii. I když svou rodnou zemi miluje, smířila se se stěhováním do Kalifornie. „Můj život je teď tady,“ říká.

emily blunt

Arthur Newman: v roli kleptomanky po boku Colina Firtha coby chlapíka bojujícího s krizí středního věku.

Ale když se jí zasteskne po Londýně, hned skočí do letadla a přibere pár kamarádů. Naposledy Toma Cruise, se kterým se spřátelila při loňském natáčení. Ovšem z poklidné večeře na oslavu narozenin kolegy Matta Damona se vyklubala návštěva klubu s erotickými tanečnicemi. Kamarádit s Emily rozhodně není nuda!

emily blunt

Královna Viktorie: Emily v historickém filmu oblékla kopie skutečných šatů anglické panovnice.

RODINKA JAKO Z REKLAMY

emily blunt

Emily s manželem Johnem.

foto:

Emily si za manžela vybrala herce Johna Krasinskiho. Budete ho znát, pokud jste koukali na britský seriál Kancl. Letos v únoru se rodinka rozrostla, což jen pár hodin po porodu John odhalil na sociální síti: „Chtěli jsme tu zprávu oznámit hned sami. Jsme s Emily neskutečně šťastní, že můžeme na světě přivítat dceru Hazel!“ Emily mateřství trochu odkládala, už ji propíral bulvár, když tři roky po svatbě pořád nic a jí už bylo přes třicet. Snad se Hazel dočká i sourozence. Motivací by mohl být i luxusní diamantový náhrdelník, který Emily dostala od novopečeného otce.

emily blunt

PRÁVĚ TEĎ: NA HRANĚ ZÍTŘKA Role v akčním sci-fi, v němž Emily po boku Toma Cruise zachraňuje svět, její fanoušky trochu zaskočila. Ona si však rychlé tempo natáčení užívala, někdy až moc. „Málem jsem zabila Cruise!“ šokovala prohlášením v rozhovoru. V jedné scéně šlápla na plyn auta pořádně. „Slyšela jsem z vedlejšího sedadla – brzdi, brzdi, brzdi...! A jednu chvíli jsem měla pocit, že se mi to nějak vymklo z ruky.“ Ale dobře to dopadlo a ostřílený kolega jí ani nevynadal.