Příště, až budete potřebovat kosmetiku, zavolejte si mobilní kosmetický salón

Zábava 24. října 2014

Veronika Kleinerová (31) objevila mezeru ve službách. Čím dál víc žen i mužů bojuje s časem, ale vypadat dobře chce každý. Co takhle vybudovat salon, který za vámi přijede až domů a postará se o vaše vlasy, pleť, ruce i nohy? Čtyři návštěvy stihnete za odpoledne a nikam nemusíte chodit.

Když se Veronika Kleinerová před devíti lety přestěhovala z Prostějova do Prahy, hledala šikovnou kosmetičku. „Měla jsem pořád problémy s pletí. Ale když už byla příjemná kosmetička, služby nestály za moc a opačně. Tak jsem si říkala, že to zkusím sama.“

Jak vypadaly začátky?

Udělala jsem si rekvalifikační kurzy - kosmetiku, pedikúru, manikúru, permanentní make-up. Co se dalo. Koupila jsem si domů lehátko a zvala jsem si k sobě kamarádky a zkoušela na nich, co jsem se už naučila. Před pěti lety jsem úplně náhodou na Budějovické v Praze 4 narazila na prostory bývalé prádelny. A okamžitě jsem věděla, že tam otevřu svůj první salon.

Radil vám v začátcích někdo?

Pozvala jsem svou mámu a nevlastního tátu, ať se jdou podívat, že se mi tam moc líbí. Chytali se za hlavu, že jsem se úplně zbláznila. Nicméně mi ze začátku hodně pomohli. A za půl roku jsem přijala svého prvního zaměstnance - Lucku, která je se mnou doteď.

foto

Seznamte se: mobilní kosmetický tým.

Podle čeho si zaměstnance vybíráte?

Mám na lidi něco, jako šestý smysl. Vezmu radši holku, která třeba nemá až takové zkušenosti, ale vím, že pracovat chce, že jí obor baví. A že si i lidsky sedne s ostatními kolegyněmi.

Dejme tomu, že vám zavolám, že se žením a má nastávající nutně potřebuje, abyste ji učesaly. Co se bude dít?

Objednávky z hodiny na hodinu moc nefungují. Asi bychom se vaši nevěstu snažily dostat sem, do salonu. Klientky na mobilní služby se objednávají třeba měsíc dopředu. Sem tam jsou samozřejmě ženy, které se rozhodnou, že teď chtějí hezké vlasy, takže potřebují objednat do dvou dnů, ale přijet okamžitě většinou nemůžeme z časových důvodů.

Jezdíte častěji domů, nebo třeba do kanceláře k vytížené manažerce?

Jezdíme hodně do kanceláří, do hotelů za nevěstami, ale nejvíc ke klientům domů. Dvě, tři kamarádky si udělají takzvaný beauty day, mají půlku odpoledne pro sebe, a tak se jim věnujeme.

foto

Během dvouměsíčního zácviku si Veronika Kleinerová (vpravo) osobně vyzkouší všechny potenciální zaměstnankyně.

Co s sebou vozíte v autě?

Každá vozí větší dvoupatrový kufr. Kadeřnice mají nahoře různé kartáče a sponky, dole materiál na melíry, barvu apod., fén. Kosmetičky mají dole věci na kosmetiku, manikúru, pedikúru, nahoře líčení. Vozíme s sebou rozkládací lehátko a přenosný mycí box.

Co by na místě, kam přijedete, mělo být?

Je potřeba, abychom měly přístup k vodě a k odpadu a dostatek místa pro lehátko.

Když vám vypadne zaměstnankyně, jste schopná si sednout do auta a odjet na výjezd?

Schopná bych toho určitě byla, s tím by problém nebyl, protože práce s klienty mě hrozně bavila. Zádrhel je ale v něčem jiném - mám v současné době natolik plný diář, že si nedokážu představit, že bych ještě stíhala někam jezdit.

foto

Zásah mobilní jednotky cvičí členky nanečisto u sebe doma.

Když se chcete vy sama učesat, komu se svěříte do rukou? Máte oblíbenou kadeřnici?

Svěřím se komukoliv ze salonu, protože vím, že všechny holky jsou ohromně šikovné. Zavedla jsem si to totiž současně tak, že než pustím nové zaměstnankyně ke klientům, vyzkouším si je sama na sobě. A věřte, že jsem jedna z nejnáročnějších klientek. Dělat můj melír, toho se všechny kadeřnice bojí.