Absolonová bude Funny…

Zábava Komerční sdělení 19. února 2017

Monika Absolonová se poprvé 24. února promění ve Fanny Briceovou, jednu z největších hereckých hvězd třicátých let. Po jejím boku se prvně v divadle Studio DVA objeví Roman Zach, coby její osudová láska Nick Arnstein. Režie slavného broadwayského muzikálu se ujal Ondřej Sokol.

Absolonová bude Funny Girl
foto:

Po boku Moniky Absolonové a Romana Zacha vystoupí např. Ladislav Frej, Lenka Termerová, Jana Stryková, Jana Krausová, Michal Slaný, Kristýna Fuitová Nováková, Petr Pěknic, Ondřej Izdný a mnoho dalších.

Desítky kostýmů nejen pro hlavní hrdiny, ale i sboristy a tanečníky pochází z dílny kostýmní výtvarnice Kateřiny Štefkové. Přímo pro titulní roli je určeno jedenáct převleků. Hudebního nastudování se ujal Kryštof Marek, který také řídí šestnáctičlenný živý orchestr. O scénu se postaral Adam Pitra a choreografie má na starosti Angeé Klára Svobodová.

V New Yorku se muzikál v hlavní roli s Barbrou Streisand stal ihned po svém uvedení v roce 1964 hitem a dočkal se neuvěřitelných 1 348 repríz. V roce 1968 následovalo i filmové zpracování, kde Barbru doplnil Omar Sharif. Streisand za ztvárnění skutečného příběhu americké herečky působící v období před a po první světové válce získala dokonce Oscara.

Monika Absolonová o své roli populární divy, která bavila tisíce lidí, ale v soukromí se jí příliš nedařilo, říká: „Funny podle mě nejvíc dojímá ženy po čtyřicítce, protože mají v životě už něco za sebou a uvědomují si, co je kterákoliv z nás schopna obětovat lásce a o tom vlastně příběh Fanny je. Paradoxně paralel s životem Fanny a mým je spousta. V podstatě bych řekla, že jsem si prožila vše, co prožívá. Například ani mě na začátku nikdo nikde nechtěl. Jen doufám, že ten konec nebudeme mít stejný. Role je to úžasná a myslím, že nebyla pro ženu mého věku napsaná lepší.“

Absolonová bude Funny Girl
foto:

Režisér Ondřej Sokol si spolupráci s herečkou a zpěvačkou nemůže vynachválit. „Monika mě už při práci na Evitě nesmírně pozitivně překvapila tím, jaký má, mimo pěveckého, i mimořádný herecký talent. A Funny Girl na těchto schopnostech hlavní představitelky stojí. Na rozdíl od Anglie, nebo Spojených států, kde můžete herce, kteří mají činoherní nadání, a zároveň skvěle zpívají, přehrabávat lopatou v hromadách, je u nás tenhle druh herců pořád ještě hodně nedostatkovým zbožím. O to víc je pro mě Monika mimořádně cenná.“

V divadle Studio DVA jsou v prodeji reprízy až do konce letošní sezony (www.studiodva.cz).