2. Štědrovečerní menu
Aperitiv, rybí polévka, bramborový salát, obalený a osmažený kapr nebo řízek, cukroví jako dezert... Z takového množství jídla vám bude zle nejen od žaludku, ale také až při pohledu na váhu zjistíte, jak moc doprava se její ručička vychýlila. Jestli nechcete dopadnout stejně jako loni, předloni, předpředloni atd., mějte na paměti přísloví „dvakrát měř, jednou řež“. Převedeno do kuchařského jazyka „dvakrát vybírej, jednou nasypej“.
Řešení:
Jasně, vynechat štědrovečerní večeři nepřichází v úvahu, obzvlášť když jste si s ní dala tolik práce. Ale už při přípravě menu můžete zapojit dietní část mozku. Do bramborového salátu dejte místo majonézy bílý jogurt (nebo jím nahraďte aspoň půlku). Kapra místo smažení opečte a polévku nezahušťujte jíškou. Vaše večeře bude mít hned minimálně o 500 kcal méně!


