Dnes (31. 8.) je úplněk!Využijte k hubnutí magickou lunu

Zdraví 30. srpna 2012

Hubnout není jen tak, ale někdy to prostě nejde a nejde. Čím to? Možná už jste slyšela, že svůj díl na tom může mít i fáze, ve které se nachází Měsíc.

Jasně: vůle, disciplína, fáze menstruačního cyklu... Někdy ale může úspěšnost procesu hubnutí záviset i na lunárním kalendáři. Ten totiž ovlivňuje nejen celkový stav našeho organizmu, nebo psychické rozpoložení, ale také činnost, kterou vykonáváme. Aspoň to tedy tvrdí astrologové, a dokonce ani vědecká obec jim tuto teorii nevyvrací.

Lunární kalendář je založený na tradiční astrologii a jeho dva největší měsíční vrcholy - novoluní a úplněk - mají velký vliv na planetu Zemi. Jedná se vlastně o střídání podob Měsíce, tak zvaný synodický cyklus, kdy Měsíc dospěje od úplňku k dalšímu úplňku. Vzniká rozdílností úhlu osvětlení Měsíce Sluncem, což člověk na Zemi vnímá jako změnu tvaru luny.

Odlehčete svému tělu

Podle této teorie, jestliže v konkrétním cyklu uděláte pro tu část těla, kterou Měsíc právě ovlivňuje, něco prospěšného, dvojnásobně pozitivně se to odrazí na stavu vaší fyzické i psychické kondice, metabolizmu a zdravotním stavu vůbec. Zatížíte-li naopak tyto orgány, působíte na ně destrukčně.

Pokud se tedy naučíte koordinovat své činnosti podle vesmírných zákonitostí, prospějete svému organizmu nejen v rámci prevence a navození stavu harmonie, ale pomůžete mu se zbavit i toxinů a všemožných neduhů. Tělo se rychleji zregeneruje po nemoci, urychlíte metabolizmus a přispějete k lepšímu trávení.

mesic 1
zdroj: www.thinkstock.cz

První fáze luny

Kdy: Začíná hned po novu a končí ve stádiu, kdy Měsíc dosáhne své přesné poloviny.

Jaký má na nás vliv: „Rozšířený“ organizmus se postupně stahuje, všechno, co mu dodáte, má pozitivní vliv na jednotlivé orgány. Stahující vliv luny ale může způsobit výraznější sklony k přibírání.

Co nejíst: Zahleňující mléčné výrobky, hladkou mouku (a moučná jídla vůbec), sladkosti a tučné a uzené druhy masa.

Co jíst: Větší množství čerstvého ovoce a zeleniny v libovolné formě, sóju a sójové výrobky, fazole, ořechy, kukuřici a ovesné vločky, méně tučné druhy masa (drůbež, zvěřina, ryby), nezahleňující typy sýrů a nekvasící pečivo.

mesic 2
zdroj: www.thinkstock.cz

Druhá fáze luny

Kdy: Plyne od půle Měsíce až do úplňku.

Jaký má na nás vliv: Podobně jako v první fázi posilující, regenerační a přijímající. Tělo má schopnost zužitkovat vše, co mu dodáme.

Co nejíst: Těžké smažené pokrmy, uzeniny, vejce a sladkosti.

Co jíst: Zadělávanou zeleninu, brambory, těstoviny, mléčné výrobky.

mesic 6
zdroj: www.thinkstock.cz

Úplněk

Kdy: Prostě když Měsíc vidíte celý.

Jaký má na nás vliv: Organizmus je v této fázi vystavený působení protichůdné energie a záleží jen na naší psychice a kondici, jak se s ní vyrovnáme. Proto často pociťujeme podráždění, nervozitu a tento nepokoj je obvykle i důvodem neklidného spánku. Ideální podmínky nemá ani naše tělesná schránka, hojivost ran není zrovna nejlepší – krvácejí silněji, tělo zadržuje vodu a vazivo měkne. A navíc máme v tomto období velkou tendenci přibírat.

Co nejíst: Držte střídmý stravovací režim - vyhýbejte se proto energeticky bohaté stravě, tedy potravinám s vysokým obsahem cukru a tuku.

Co jíst: Ovocné a zeleninové šťávy, saláty.

mesic 4
zdroj: www.thinkstock.cz

Třetí fáze luny

Kdy: Měsíc lidově řečeno "couvá" - v naší zeměpisné šířce má jeho srpek tvar písmene "C".

Jaký má na nás vliv: Cítíme příval energie, proto nás může přepadnout chuť sportovat, nebo se jinak fyzicky hýbat. Dobře se nám i tráví.

Co nejíst: Hořčici, čokoládu, tučné a uzené druhy masa, papriku a zelí.

Co jíst: Hodně čerstvé zeleniny a salátů, od druhé půle fáze i ovoce a luštěniny. V omezeném množství pak libové druhy masa a acidofilní mléčné výrobky. Jídlo připravujte na olivovém oleji.

mesic 3
zdroj: www.thinkstock.cz

Čtvrtá fáze luny

Kdy: Ubývající Měsíc přesáhne v této fázi svou druhou polovinu.

Jaký má na nás vliv: Tělo má největší detoxikační schopnost, která vrcholí s dosažením novu. Pokud chceme zhubnout, měli bychom začít právě v tento čas, kila půjdou dolů snáze.

Co nejíst: Mastné a smažené pokrmy, tučné a přesolené mastné výrobky.

Co jíst: Stravu bohatou na výživné látky a vlákninu, vhodné je také zvýšit příjem vody a teplých bylinných čajů.

mesic 5
zdroj: www.thinkstock.cz

Novoluní

Kdy: Tato lunární fáze je v kalendářích označovaná jako černé kolečko, protože Měsíc na obloze není vidět.

Jaký má na nás vliv: Organizmus spíše zatěžuje.

Co nejíst: Skoro nic, protože detoxikační schopnost organizmu je na svém vrcholu a držením hladovky účinně předcházíte různým nemocem.

Co jíst: Fáze novu je vhodná pro začátky ovocně zeleninových diet.

luna taliř

V období novoluní je pro tělo nejlepší držet půst.

zdroj: www.thinkstock.cz

5 zásad hubnutí podle luny

  • Detoxikujte se během novoluní a úplňku.

  • S přibývajícím Měsícem si hlídejte energetickou hodnotu jídel.

  • V době ubývající luny si můžete dopřát více oblíbených "nezdravých" potravin.

  • Poctivě dodržujte pitný režim.

  • I když strava ovlivňuje vaši figuru asi ze 70 %, tělesná aktivita má na cestě ke štíhlejším tvarům nezastupitelné místo, takže nezapomínejte na pravidelný pohyb.

luna salat

V první fázi luny si dopřávejte především saláty.

zdroj: www.thinkstock.cz
luna rizek

V ubývající Luně se rozhodně vyhněte smaženým jídlům.

zdroj: www.thinkstock.cz

Zaříkávadlo pro štíhlou postavu

Věříte-li v moc čar a kouzel, nabízíme vám jedno účinné k vyzkoušení. Vaše přebytečná kila ale bohužel nezmizí jen tak, že byste mávli čarodějnou hůlkou a pronesli: „Abrakadabra, kila pryč!“. Bude to chtít trochu úsilí a samozřejmě - musíte být typ, který tomu věří...

  1. Každou páteční noc, ideálně při ubývající luně, rozžehněte několik bílých a růžových svící (nebo bílých a červených, pokud jste muž).
  2. Před kouzlením, v jeho průběhu a na konci vypijte nejméně jednu sklenici vody.
  3. Zapalte aromalampu s jasmínovým olejem. Během zaříkávání, zatímco budete pít vodu, se na sebe dívejte do připraveného podlouhlého zrcadla a představujte si, jak se zužujete a stáváte se štíhlejší. Zkuste opravdu cítit, že hubnete. Vydržte v této vizualizaci několik minut a opakujte si tyto věty: „Nadváho, jdi pryč! Venuše, buď dnes se mnou, dej mi sílu, dej mi moc. Od této chvíle začínám hubnout!“
  4. Po skončení zaříkávání sfoukněte svíce a uložte je do příštího pátku na místo, kde je nikdo neuvidí.
  5. Tento rituál provádějte každý pátek, dokud nezpozorujete změny ve svých stravovacích návycích.
  6. Nezapomeňte často děkovat Venuši.