Soumrak MUŽŮ?

Zdraví 24. září 2012

Ženy si v poslední době stěžují, že muži jsou nedostatkovým zbožím. Namísto opravdových chlapů se to na světě hemží vyvoněnými chlapečky. Ovšem podle nejnovějších výzkumů za to nemůžou. Můžeme za to my ženy!

Příroda je prý plná ženského pohlavního hormonu estrogenu, který, když si hodně zařádí, dokáže změnit samce na samice. A týká se to všech, protože jde hlavně o vodu. Nejen o tu v mořích a řekách, ale i o tu, která teče z kohoutku. A tu prý kvůli antikoncepci zamořujeme.

Ředitel programu monitorování arktických oblastí Lars-Otto Reiersen tvrdí, že kvůli zamoření vod estrogenem se už nyní rodí dvakrát více dívek než chlapců, a někde dokonce pouze dívky.

Podle výzkumu Tomáše Pačese z České geologické služby se estrogen ve zvýšené koncentraci vyskytuje i v českých řekách. V USA zase podávají růstový hormon hospodářským zvířatům a rodiče pak vyšilují, že jejich Johnovi rostou prsa...

muž voda 1

Běžně dostupná voda z kohoutku obsahuje čím dál tím více ženského pohlavního hormonu estrogenu.

Zírám na monitor a nevím, co si s tím počít. Hormony neberu, ale chápu ženy, které je berou. Co tedy mohu udělat pro blaho lidstva? Jak to s námi bude dál? Naštěstí mám manžela, který, ač tráví posledních dvacet let mezi ženskými, je zatím estrogeny nezkažen.

muž voda

„Úžasná zpráva,“ hlaholí už ve dveřích, „konečně nás pořádně doceníte!“ Moc to nechápu. Myslela jsem, že se pod tíhou toho výzkumu složí, když zjistí, že je na vymření. Jenže... „Uznejte, že když jsme ohrožený druh, má mnohoženství hodně do sebe!“

„Jo, a nečekej, že bych se nějak přehnaně myl – voda z kohoutku škodí! Nakup mi whisky, gin a balenou vodu.“

Další část jeho přednášky sestávala z fantazií, kterak my ženské makáme v dolech a že sice ubude válek, ale tím pádem přibude ženských. No, ne že bych mu to přála. Ale byl tak upřímně nadšený...

Mimochodem, jeho poslední věta ale už nezněla tak optimisticky. Vyděsil se při představě, že do současných chlapů někdo začne pro jistotu píchat testosteron – kvůli zachování druhu.

Nezbývá než doufat, že se za pár let ve Vlastě nedočteme, že na planetě žijí pouze ženy.

Foto: www.thinkstock.cz