Hubnutí bez očisty nejde, říká výživový kouč

Zdraví 2. května 2013

Jestli vás najednou teplé počasí nutí rozmýšlet o rychlém hubnutí, pusťte se do toho. Ale počítejte s tím, že musíte nejdříve zbavit tělo jedů, které jste si tam v minulých měsících naskládala.

Vzduch, voda a jídlo. Tři základní věci nezbytné pro náš život. No a vidíte, přitom se jedná o naše největší nepřátele! Právě z nich totiž do našeho těla od narození proudí mnohé škodlivé látky a usazují se v orgánech a tkáních. A často jsou právě ty důvodem, proč za nic na světě nemůžeme zhubnout.

„Mnoho toxických látek je uloženo v tukových zásobách našeho těla. Pokud jej začneme čistit, tak vedlejší efekt správně probíhající detoxikace je i redukování podkožního tuku,“ vysvětluje výživový kouč Martin Škába, zakladatel metody AHP (Antistresový hubnoucí program).

Nejdřív střeva, pak nebezpeční nájemníci

Naši předci byli v tomto ohledu velmi chytří a minimálně jednou za rok si dopřáli různé očistné techniky, ať už užívali ty správné bylinky, oddávali se půstům, anebo upravili svou stravu. Stejně tak bychom se i my měli nejprve zaměřit na očistu trávicího traktu.

skaba

„Bez čistých a správně fungujících střev nemohou být další orgány a soustavy zdravé. Jak říká čínská přírodní medicína - tlusté střevo, plíce a kůže jsou jeden orgán,“ upřesňuje Martin Škába.

A jak to funguje v praxi? Musíte si vybrat správnou metodu, která vám k očištění pomůže. Je jich plný internet, ale jestli to chcete brát vážně, nejlepší je obrátit se na výživového kouče. Ten totiž zhodnotí váš zdravotní stav a poradí přesné činnosti a techniky pro vyčištění střev. Potom vám pomůže zbavit tělo parazitů, plísní, nebezpečných virů, bakterií a taky zánětů, o nichž mnohdy ani nevíme.

V divadle nejenom zpívá

  • Detoxikační plány mají své zásady a návaznosti. My vám uvedeme alespoň jednu techniku, která je velmi jednoduchá a účinná.

  • Jakmile se každý den probudíte, vypijte sklenici teplé vody (asi 3 dcl) s čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a třemi až čtyřmi lžičkami rozemletého lněného semínka. Vypijte nejdřív 1,5 dcl, pak si udělejte několik rotací trupu, několik předklonů a i třeba několik dřepů – stačí jich pět až deset.

  • A pozor: je prokázáno, že největší účinek mají tyto cviky prováděné mezi pátou až sedmou hodinou ranní, kdy tlusté střevo nejvíce pracuje, a tak jednoduše a naprosto přirozeně podpoříte trávení. Vyzkoušejte to jako my a uvidíte, že si vytvoříte příjemný návyk, který vám zpříjemní život.

Zkuste grep a česnek

Mgr. Kateřina Konrádová, odbornice na detekci parazitů a specialistka na detoxikační postupy s použitím anthelmintik, což jsou bylinky na zbavení těla parazitů, říká: „Žijeme v iluzi, že paraziti jsou záležitostí pouze rozvojových zemí. Ve skutečnosti jsme jimi promořeni skrz naskrz.

Přiživují se na našich tělech, ujídají nám jídlo, produkují odpad a otravují svými jedy naše tkáně. Naši předkové v dávných časech to věděli a také měli pravidelné antiparazitální kúry.“

Martin Škába doporučuje tyhle dvě rostliny jako prostředek proti parazitům: extrakty ze standardizovaného česneku a extrakt z grepových jadérek. „Tato kombinace je naprosto skvělá. Podpoří zničení až sto padesáti druhů škodlivých parazitů, bakterií a virů v těle. Přitom se zachová správná mikroflóra ve střevech. Budete se cítit plní energie a i vaše pleť to pozná už za užívání.

Kontraindikace jsou pouze u lidí, kteří mají problémy se srážlivostí krve, protože česnek zvyšuje krvácivost,“ doplňuje kouč (www.skaba.cz).

Detox 2

V očistě vám pomůže grep.

zdroj: www.thinkstock.cz
Detox 1

Dobrým společníkem bude i česnek.

zdroj: www.thinkstock.cz