Bojíte se s dětmi na slunce? Nové vychytávky je ochrání

Zdraví 14. srpna 2013

Ach jo, když jsme bývali malí, slunce nikdo moc neřešil. Za prvé jsme o jeho nebezpečí nic nevěděli a za druhé jsme si ještě nevyrobili ozónové díry. Teď aby se člověk bál vystrčit v létě nos, zvláště s malými dětmi.

Dětská pokožka je totiž mnohem citlivější než ta dospělých a navíc má paměť: jakkoliv jí v dětském věku „ublížíme“, pocítí to už navždy. Proto se velkým hitem stává oblečení s UV ochranou, které nejenže dobře vypadá, ale - a to je zásadní – chrání před slunečním zářením.

UV oblečení nabízí dokonalejší ochranu než opalovací krémy. Navíc se nedá mechanicky setřít a smýt a odpadají u něj rovněž v poslední době tak časté kožní alergické reakce.

Oblečení je navíc prodyšné a velmi rychle schne, takže děti v něm můžou být na sluníčku celý den. Oblečení má ochranný faktor 50 plus, který se nemění, takže není nutné děti mazat. Pokud se tedy někdo mračí nad cenou oblečení, může si přepočítat cenu za opalovací krémy. Mazat by se totiž podle lékařů mělo každé dvě hodiny a po každém pobytu ve vodě.

Jako deset triček

Právě výše ochranného faktoru je zásadní. Jen pro představu: obyčejné bavlněné tričko chrání faktorem 5 až 10, takže pokud byste chtěli docílit stejné ochrany jako u UV oblečení, museli byste své malé ratolesti navléct obyčejných trik deset.

UV oblečení se dá sehnat od hlavy až k patě, třeba kolekce Reima SunProof nabízí dětská UV trička, kraťasy, plavky, koupací overaly pro nejmenší, ale také praktické čepice a kloboučky s ochranným lemem na krk či boty do vody, které chrání chodidlo před ostrými předměty ve vodě a celou nohu pak před UV zářením. Koupíte je na www.skibi.cz.

děti na slunci 2

Výše ochranného faktoru je u dětí zásadní.

zdroj: www.thinkstock.cz

Co zkusit?

1. Kamarád se sluníčkem

Dětské letní triko Reima SunProof Ipanema chrání děti před škodlivým UV zářením ochranným faktorem SPF 50+. Stejné ochranné vlastnosti má na souši i ve vodě, rychle schne, je vzdušné a lehké. Doporučená cena 660 Kč, prodává Skibi.cz.

2. Bezpečný vodní živel

Letní overal Reima SunProof Copacabana pro děti je vhodný na hraní ve vodě i na suchu. Nejenže rychle schne a je prodyšný, ale hlavně chrání děti před škodlivým slunečním zářením ochranným faktorem SPF 50+. Barva modrá, doporučená cena 970 Kč, prodává Skibi.cz.

3. Kosmický sluneční kšilt

Praktická letní kšiltovka Reima SunProof Cuba s ochranou SPF 50+ proti UV záření má šikovně prodloužený zadní díl, který před sluníčkem chrání i zátylek a krk. Vysoký ochranný faktor chrání před škodlivými účinky slunečního záření a případným úžehem. Kšiltovka je prodyšná a po namočení rychle schne. Stačí už jen doplnit slunečními brýlemi. Barva bílá, doporučená cena 460 Kč, prodává Skibi.cz.

4. Minislunečníček

Dětský letní klobouček Reima SunProof Papallo chrání před nebezpečným UV zářením díky vysokému SPF 50+ faktoru. Materiál kloboučku rychle schne, je lehký a prodyšný. Hezky kryje i ramena. Doporučená cena 399 Kč, prodává Skibi.cz.

děti na slunci 2

děti na slunci 1

děti na slunci 3

5. Do sucha i do vodičky...

Letní koupací boty Reima SunProof Chroma s ochranným faktorem SPF 50+ chrání dětské nohy nejen před sluníčkem, ale i před zraněním od kamínků, mořských živočichů a nejrůznějších předmětů. Botičky rychle schnou, jsou pružné a prodyšné. Zapínání je řešeno na suchý zip. Uvnitř bot jsou vyndavací vložky s označením Happy Fit. Barva modrá, doporučená cena 460 Kč, prodává Skibi.cz.

6. Módní přehlídka na pláži

Růžové dětské plážové pončo Reima SunProof Miami je vyrobeno z měkké froté bavlny. Na bocích je vybaveno praktickými patentkami, kterými se jednoduše sepne, a lépe tak drží. Ideální je také jako velká osuška na ležení třeba na pláži. Doporučená cena 790 Kč, prodává Skibi.cz.

děti na slunci 4