Procestujte celý svět s masážemi - II. díl

Zdraví 3. 9. 2013

V minulém díle jsme vás "protáhli" Indií, Tibetem, Čínou a Karibikem a dnes nás čekají další čtyři masážní zastávky.

4. Z Izraele: Lymfodrenáž

masaž 2
zdroj: www.thinkstock.cz

Lidským organismem proudí lymfa (míza), tekutina, která odvádí odpadní látky z tkání do lymfatického systému. Pohyb lymfy je zajišťován pohybem svalů, proto když se dostatečně hýbeme, lymfa proudí, ovšem při sedavém zaměstnání a pasivním stylu života se její tok zpomaluje.

Problémy se projeví nadměrnou únavou, brněním končetin či tlakem v končetinách. Dalším příznakem jsou různé měkké otoky, ve kterých se vytvoří důlky, které na kůži přetrvávají. Lymfu povzbudí šetrná masážní metoda – ruční lymfodrenáž.

Jemné hmaty na kůži a v podkoží jsou zaměřeny na uvolnění a zlepšení průtoku lymfy. Po masáži dochází k uvolnění lymfatických cév a uzlin, lymfa lépe protéká a uzliny jsou schopny produkovat více obraných látek. Obvykle se jedna terapie provádí 1,5–2 hodiny, kdy klient leží pohodlně na lůžku, poslouchá meditační hudbu a terapeut pracuje pomalu s jeho tělem.

Aby byl účinek efektivní, je doporučováno 8–10 terapií po sobě. Vedle posílení imunitního systému a detoxikace těla lymfodrenáž může ulevit i při migrénách, bolestech zad, zažívacích problémech, psychické zátěži. Spolu s úpravou jídelníčku a pitného režimu pomáhá hubnout, potlačuje příznaky celulitidy.

www.rucnilymfodrenaz.cz, masáž 90 minut, 990 Kč