Štíhlé tělo v každém věku? Poradíme, vám, co jíst a netrápit se!

Zdraví 29. 7. 2016

Udržet si štíhlou linii ve dvaceti je snazší než ve čtyřiceti. Pokud ale přizpůsobíte jídelníček svému věku a budete jíst ty správné potraviny, zlepšíte si nejen zdraví a upravíte metabolismus, ale možná i něco málo zhubnete.

ovoce
foto:

Méně než 30 let

Jste plná energie, vitality, muži obletovaná, a když už se nějaké kilo navíc dostaví, není zase až takový problém se ho zbavit. Pokud navíc pravidelně sportujete (což byste alespoň dvakrát týdně měla), netrápí vás ani povolené svalstvo či nelichotivá celulitida. Pokud jdou kila nahoru výrazněji, je to podle nutriční specialistky Gabriely Knosové nejspíš zapříčiněno nezdravým životním stylem – konzumací tučného a sladkého jídla a alkoholu.

Doporučení:

Přejít na zdravou stravu je skvělý krok, kterého v pozdějších letech určitě nebudete litovat. Vyhýbat byste se měla rafinovaným cukrům a sladkým syceným limonádám. Choďte vzpřímeně (hruď, ramena, záda a uši mají být v jedné rovině, břicho mějte vtažené dovnitř a záda držte rovná) a pravidelně cvičte protahovací cviky – je to účinná prevence proti budoucím bolestem zad a kloubů a ochablým břišním svalům.

Vhodné potraviny:

Drůbeží maso dodá kvalitní bílkoviny, ovoce a zelenina jsou zdrojem vitaminů a minerálních látek, vločky obsahují vlákninu důležitou pro správnou činnost střev a dobré zažívání.