Trápí vás mykózy nohou? Máme 4 řešení, jak se jich zbavit!

Zdraví 8. 7. 2016

MYKÓZOU CHODIDEL TRPÍ V ČESKÉ REPUBLICE TÉMĚŘ 25 PROCENT LIDÍ. NEJČASTĚJI SE NAKAZÍME NA VEŘEJNÝCH KOUPALIŠTÍCH,V BAZÉNECH, SPOLEČNÝCH SPRCHÁCH NEBO POUŽITÍM PŮJČENÉHO RUČNÍKU. Vyměnit uzavřenou obuv za sandály, balerínky nebo střevíce je díky letnímu počasí více než příhodné. Ještě předtím je ale třeba zbavit se mykózy, pokud se jí na vašich chodidlech zalíbilo. Zarudlá, svědící a olupující se kůže není hezká ani příjemná. Tady jsou tipy, jak na ni.

mykozy hygiena
foto:

1. Lehké svědění: DŮKLADNÁ HYGIENA

Prvním signálem toho, že si na vaše nohy brousí zuby mykóza (kožní onemocnění způsobené mikroskopickými houbami), je svědění. Většinou mezi prsty, nejčastěji mezi čtvrtým a pátým. Zpočátku je nenápadné, proto si jej často ani nevšimneme, ale rychle se šíří. Když vás začne svědit i klenba nohy, mykóza je tu. Pokud máte doma zvířecího společníka nebo trpíte cukrovkou, zvýšeným pocením nebo jste obézní, máte k chycení mykózy o krok blíž.

Co vyzkoušet: Odrazovým můstkem pro úspěšnou léčbou je správná hygiena. Ideální nohy j mýt nohy antibakteriálním mýdlem dvakrát denně (ráno a večer) a poté je důkladně vysušit. Důležitá je také vzdušná a otevřená obuv a její pravidelná dezinfekce a nošení kvalitních bavlněných ponožek, které budete měnit alespoň jednou denně.