Zacvičte si doma pilates (s profíkem po boku!)

Zdraví 27. ledna 2014

Láká vás pohybová aktivita s tajemným názvem pilates už dlouho, ale pořád jste jaksi neměli čas najít si konečně to pravé studio, kde byste si pilates vyzkoušeli? Nebo se ještě k tomu tak trošku stydíte, že vlastně vůbec nevíte, o co "kráčí", a nechce se vám zkoušet si ho napoprvé mezi lidmi? Pak pro vás máme tip - zacvičte si pilates doma, ovšem pod dohledem odborníka!

Mezi nejpopulárnější cvičení u nás patří bezesporu pilates. Že jste o pilates už slyšeli, ale vůbec nevíte, co si pod tímto názvem představit?

Dost dobře to ani nejde, cvičení se totiž jmenuje po jeho zakladateli Němci Josephu H. Pilatovi. A představte si, že jej vymyslel už na začátku 20. století. Býval totiž odmalička často nemocný a dobře se cítil jen díky tehdejší zdravotní gymnastice. Tu vypiloval natolik, že přišel se svou vlastní cvičební metodou, pomocí které lze zlepšit kontrolu nad svým tělem, posílit jej a zlepšit jeho ohebnost.

pilates

Cvičení je dílem Josepha H. Pilata.

foto:

Vynalezl poměrně velké stroje s pružinami a kladkami, které připevnil k nemocničním postelím, dokonce měl i své Pilates studio pro nemocné. Samozřejmě už i tehdy prováděl speciální cviky na zemi na podložce, tak jak se pilates cvičí dnes v mnoha fitness centrech, cvičit takhle směli ale jen ti nezkušenější, podle něj jde totiž o nejtěžší formu cvičení.

Pokud tedy toužíte získat kontrolu nad svým tělem – zlepšit koordinaci, rovnováhu, flexibilitu, naučit se správně dýchat a k tomu ještě posílit břišní, zádové a hýžďové svalstvo, jako základ správného držení těla, neváhejte a zacvičte si doma pod vedením zkušené lektorky Terezy Zahutové.

pilates

Chcete se zpevnit? Pak je pro vás pilates ideální.

foto:

Tereza vede lekce nejen pro muže a ženy, ale i pro děti a také pro osoby se zdravotním omezením, konkrétně s roztroušenou sklerózou. V Olomouci vystudovala obor speciální pedagogika se zaměřením na dramaterapii. Na OnlineFitness.cz si pod jejím vedením můžete zacvičit několik živých lekcí pilates týdně.

Podívejte se nejdříve na video: