Že musí kruhový trénink probíhat jen ve fitku? Kdepak, zkuste to přímo ve vašem obýváku

Zdraví 27. února 2017

Pokud jste se už konečně rozhoupali a začali cvičit doma a postupně vyzkoušeli nejrůznější cvičení jako pilates, jógu nebo břišní pekáč, je možné, že už se začínáte nudit. V tom případě máme pro vás skvělý tip. Zpestřete si monotónní cvičení, rozjeďte doma v obýváku kruhový trénink.

Jestli právě teď kroutíte hlavou a říkáte si, že kruhový trénink patří do posilovny nebo fitcentra, tak to jste na omylu. Účinný kruhový trénink si můžete zacvičit i doma!

A nebojte se, nemusíte shánět cvičební stroje a pomůcky, abyste si mohli vytvořit různá stanoviště, stačit vám bude jen trochu kreativity a dobré nápady. Právě vybavení vašeho bytu vám k cvičení úplně postačí.

Inspirací vám může být domácí kruhový trénink na www.onlinefitness.cz. Profesionální lektorka fitness Monika Gavlovská vám nejen poradí, jaké cviky zvolit, dohlídne i na to, abyste cvičili správně. Ono se sice řekne „starý známý kruháč“, ale málokdo už ví, jak správně na něj. Protože u kruhového tréninku jde hlavně o to, abyste posílili komplexně celé tělo, je nutné zařadit cviky na posílení různých partií těla. Například cviky nejen na ruce a nohy, ale i na břicho a zadek.

kruhový trénink

Kruhový trénink vám zpevní celou postavu.

A teď to podstatné – cviky se musí opakovat, buď si je budete počítat, anebo cvičit po určitý časový úsek. Například si dáte deset kliků nebo budete cvičit kliky po dobu dvaceti vteřin. A teprve až potom, když odcvičíte například osm variabilních cviků, přichází na řadu odpočinek, ale jen na chvilku, čeká vás totiž další série. Ne, neděláme si legraci, je opravdu důležité, abyste během celého cvičení udržovali stále vyšší tepovou frekvenci.

Máte-li pocit, že to zní dost obtížně, nebojte se! Záleží vždy na každém, v jaké je momentální fyzické kondici a jak náročné cviky si zvolí. Když vydržíte, sami se budete divit, jak úžasně získáte svalovou sílu a zároveň vytrvalost, jak snadno spálíte tuky ze všech tělesných partií.

Podívejte se sami, jak trénink probíhá: