Chcete shodit kila a nevyjít z obýváku? Zkuste funkční trénink!

Zdraví 19. března 2017

Podle průzkumu by 15 % lidí chtělo pravidelně cvičit, přitom se ve skutečnosti sportu dvakrát třikrát týdně věnuje jen 5 % populace. Pokud patříte mezi těch zbývajících deset, přestaňte váhat a už se konečně rozhoupejte. Co když vám ale řekneme, že nebudete muset chodit nikam do fitka, že zpátky do formy se dostanete i u vás doma?

Bez ohledu na to, jakou máte fyzickou kondici, jestli jste začátečník, zkušený sportovec, nebo máte pár kilo navíc, můžete začít s funkčním tréninkem. A klidně u vás doma v obýváku. Jde totiž o posilování vlastním tělem, při kterém využíváte především svou vlastní hmotnost, výšku a těžiště. Žádné činky ani další pomůcky k tomuto cvičení nebudete potřebovat. Nevěříte? Podívejte se na ukázku funkčního tréninku.

Při funkčním tréninku zapojíte více svalových skupin najednou, budete silnější, pevnější, pružnější, zlepší se i vaše vytrvalost a dokonce i značně spálíte kalorie. Posílíte především střed těla a běžné věci, například dřep nebo vstávání ze židle, budete dělat správně a lépe. Jednotlivé cviky, které se při funkčním tréninku provádějí, totiž napodobují běžnou činnost v domácnosti nebo v zaměstnání.

Pokud byste chtěli docílit vysněného efektu, i tady platí základní pravidlo, a to provádět cviky správně. Nebojte se, ani teď po vás nechci, abyste si zaplatili svého osobního trenéra anebo si zamluvili skupinovou lekci v klasickém fitku, stačí, když kliknete na www.onlinefitness.cz a vyberete si lekci Michaela Sirůčka, profíka na funkční trénink. K tomu, abyste mohli cvičit funkční trénink v pohodlí svého domova, už vám teď nic nebrání.

.