10 babských rad očima odborníků: Proč opravdu zabírají?

Zdraví 27. 10. 2014

Mezi námi je dost těch, kteří místo polykání léků raději aplikují na své zdraví i krásu babské rady. Ne všechny jsou ale účinné. Jaké fungují a jaké ne? A proč tomu tak je? To nám objasnily lékařka Kateřina Písecká z Centra individuální péče VFN v Praze a odbornice na bylinnou terapii Jarmila Podhorná.

1. Jeřáb ptačí srovná hormony

babské rady
foto:

BABSKÁ RADA: Nepravidelný menstruační cyklus a problémy s otěhotněním se srovnají, když budeme pravidelně užívat jeřáb ptačí, lékořici či maliník.

VYSVĚTLENÍ: Poruchy cyklu obvykle souvisejí s vysazením antikoncepce, která způsobuje zanesení organismu, proto je nutné nejdříve tělo řádně vyčistit. K tomu nejlépe poslouží pupenové výtažky z břízy, pýru, dubu či jasanu. K úpravě hormonální rovnováhy jsou vhodné bylinné prostředky z jeřábu ptačího, maliníku, lékořice, anděliky a měsíčku, a to vše v komplexní kúře. Problém s otěhotněním může být důsledkem špatného životního stylu a i na to mohou zabrat zmíněné bylinky. Organismus můžete podpořit i přípravkem api-women, což je květový med s obsahem pupenů měsíčku, maliníku, ostružiníku a ptačího jeřábu. Také mateří kašička dodá tělu potřebné látky.