7 důvodů, proč nevyhazovat sáčky od čaje

Zdraví 18. 11. 2014
Témata

čaj zelený čaj

Černý, zelený, bylinkový – každý preferuje jiný šálek čaje, ovšem s pytlíkem, který po něm zůstane, nakládáme všichni stejně – vyhodíme ho do koše. A to je chyba. Vylouhovaný čaj dokáže hotové divy! Podívejte se, s čím vším si poradí…

1. HOJIVÉ OBKLADY

čaj
foto:

Na unavené oči, pohmožděniny, vosí bodnutí či popáleniny od sluníčka je ideální vychlazený pytlík heřmánkového, měsíčkového nebo i obyčejného černého čaje. Sáček dejte na několik desítek minut vychladit do lednice a poté přiložte na postižené místo. Využít lze i teplé sáčky. Ty se nejlépe hodí při léčbě zánětů spojivek, aftů nebo oparů na rtech.