7 důvodů, proč nevyhazovat sáčky od čaje

Zdraví 18. 11. 2014
Témata

čaj zelený čaj

Černý, zelený, bylinkový – každý preferuje jiný šálek čaje, ovšem s pytlíkem, který po něm zůstane, nakládáme všichni stejně – vyhodíme ho do koše. A to je chyba. Vylouhovaný čaj dokáže hotové divy! Podívejte se, s čím vším si poradí…

7. HNOJIVO

čaj
foto:

Spařený čaj (zejména zelený, který je bohatý na dusík) funguje jako užitečné hnojivo pro domácí i venkovní rostliny. Použité sáčky můžete buďto jednoduše položit na hlínu kolem rostlin, nebo je zahrabat lehce pod povrch, ovšem nezapomeňte je po týdnu vyndat. Kromě samotných sáčků můžete rostliny zalívat i zbytky nedopitého čaje, ideální je heřmánkový, kopřivový, přesličkový nebo již zmiňovaný zelený.