Olomouc bude opět patřit běžcům

Zdraví 4. června 2018

Běžecká sezona už je opět v plném proudu a i letos by všichni běžci měli mít v kalendáři tučně vyznačeno datum 23. června 2018, kdy se uskuteční už devátý ročník Mattoni 1/2Maratonu Olomouc.

Závod, který se stal během let druhým největším půlmaratonem v Českusi nenechá každoročně ujít stovky vytrvalců a hvězd světové atletiky. Pro všechny máme dobré zprávy. „Rychlá trať, na kterou jsou běžci v Olomouci zvyklí, zůstane zachována a zároveň letos dojde k navýšení počtu startovních čísel,“ říká manažer závodu Tomáš Coufal. Poprvé bude letos oceněn také nejrychlejší muž a žena Olomouckého kraje, kteří získají trofej pro krále a královnu regionu.

Fanoušci budou na trati určitě držet palce především domácí Petře Kamínkové. Její výkon mohou sledovat i přes novou aplikaci RunCzech, která kromě funkce live-tracking usnadní i vyzvedání startovní čísel a nabídne běžcům mnohé výhody. Velké sportovní výkony přispějí také na dobrou věc. Ve spolupráci se spolkem Trend vozíčkářů Olomouc proběhne i letos ve Smetanových sadech unikátní 12hodinová vozíčkářská štafeta. Součástí půlmaratonského programu bude také největší moravský veletrh sportovních potřeb a zdravého životního stylu - Moravia Sport Expo.

Olomouc bude opět patřit běžcům

RunCzech myslí i na ty nejmenší a na ty, kteří si ještě na celou půlmaratonskou vzdálenost netroufnou. Vezměte proto celou svou rodinu, kočárek, babičky a dědečky a proběhněte si tříkilometrovou trasu dm rodinného běhu. Každý účastník dostane tričko a v cíli i medaili. Registrovat se můžete na runczech.com

Mattoni 1/2Maraton Olomouc:

Devátý ročník startuje 23. června 2018

Místo startu a cíle: Horní náměstí

Čas startu: 18:30 (17:00 dm rodinný běh)

Kapacita závodu: 6 300 běžců

Ocenění IAAF: zlatá známka kvality

Foto: RunCzech