Na kafíčko s Jiřím Menzelem

Vaření a recepty 13. září 2015

Oscarový režisér Jiří Menzel je ambasadorem značky Krups, jež ví v čem tkví tajemství plné chuti dokonalého espressa, jaké připravují ve vyhlášených kavárnách. Vychutnejte si každý den dokonalý šálek kávy v pohodlí domava!

Plnoautomatická espressa KRUPS nabízí vše, co milovníci kávy očekávají: snadnou přípravu, plnost vůně a chuť čerstvé kávy, kterou si můžete užít v široké škále variant kávových nápojů. Přístroje učebnicově slouží, aniž by kladly nároky na údržbu: nemusíte se zabývat čištěním ani odvápňováním stroje, kávovar se o vše postará sám. Espressa KRUPS jednoduše promění domácnost jako mávnutím kouzelného proutku v báječnou kavárnu, bez ohledu na cenu přístroje.

Je nutné dodržet 4 základní kroky a parametry: 7 g jemně namleté čerstvé kávy stlačit silou 30 kg/cm2, kterou dokáže tempovat jen KRUPS, následně ji spařit vodou o teplotě 90°C a to v přesném množství 30 ml. Káva silným stlačením o síle 15 bar a správnou teplotou vody dosáhne nejvyšší extrakce chuti a vůně. V přístrojích KRUPS se tak děje profesionálně a efektivně: zatímco jiné přístroje potřebují až dvojnásobné množství kávy, aby dodaly nápoji plnou chuť, KRUPS umí připravit dokonalý šálek již ze 7g kávy, stejně jako profesionální barista v kavárně.

Káva bez starostí: každý KRUPS se čistí sám

Velkým plusem přístrojů KRUPS je unikátní samočistící systém spařovací jednotky, ve které se káva připravuje. Stačí nastavit automatické proplachování spařovací komory a KRUPS se o vše postará sám. Laik tak neodbornou manipulací systém nepoškodí a zajistí si nejvyšší kvalitu připravovaného nápoje.

Čas a náklady na údržbu šetří i odstranění molekul vápníku výplachem z Thermoblocku®, který následuje po každé přípravě kávy. Kávový okruh při přípravě černé kávy není nutné téměř nikdy odvápňovat. Odvápňování je nezbytné jen po delším používání a přístroj je sám ohlásí. Automatická espressa KRUPS navíc mají nejmenší rozměry. Malých parametrů designéři docílili unikátním spojením spařovací komory a Thermoblocku®, ve kterém se ohřívá voda. KRUPS je tradiční německá značka, vyráběná ve Francii. Za kvalitu a designové provedení přístrojů sbírá KRUPS na německém trhu ocenění. Synonymem pro kávovary KRUPS je dokonalá funkčnost a spolehlivost.