Doba přípravy: 15 minut + 30 minut pečení
Suroviny na 2 beránky / asi 12 porcí:
120 g hladké mouky • 1 prášek do pečiva • 150 g mletého máku • 150 g cukru krupice • 4 vejce • 100 ml oleje • moučkový cukr na posypání
- Smíchejte dohromady sypké části těsta: prosátou mouku, prášek do pečiva, mletý mák a cukr.
- Přidejte 4 žloutky a olej a umíchejte polotuhé těsto.
- Z bílků ušlehejte tuhý sníh, který přidejte do těsta. Pokud se vám těsto bude zdát příliš tuhé, můžete je lehce zředit mlékem.
- Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a pečte při 180 °C asi 30 minut. Vychladlého beránka pocukrujte.
Další velikonoční recepty najdete v aktuálním čísle časopisu Vlasta.