NOVÁ Vlasta 41/2019

9. 10. 2019

Rozhovor: „Život se kolem čtyřicítky trochu láme tím, že děti dorůstají, člověk začíná více vnímat své vrásky i to, že je ideálně v polovině života. Takže bilancuju. Téma, které stále řeším, je sebepřijetí – moje hodnota není v tom, že umím napsat hudbu, ale v tom, kdo jsem. Mít se dobře sama se sebou, je těžká věc a pořád na tom makám. A vím, že když se budeme mít dobře sami se sebou, budeme se mít dobře i s ostatními,“ říká uznávaná hudebnice, skladatelka Beata Hlavenková.

Seriál časopisu Vlasta pokračuje čtyřmi příběhy žen, které chtěly zhubnout. Některé pár kil, jiné i pár desítek. Nebo se jen udržet v kondici. Šly na to s odbornicemi, které jim přestavěly jídelníček, i s kamarádkami a navzájem si držely palce. Svěřily nám, jak se jim dařilo a daří shazovat nebo se na diety vykašlat. Shodují se, že největší motivací i odměnou je pocit spokojenosti sama se sebou.

Rozhovor s Janou Hlavsovou o listopadu 1989, životu v disidentské rodině a manželství s legendou českého undergroundu Mejlou Hlavsou.

Lehké recepty na odlehčené obědy do práce.