NOVÁ Vlasta 49/2019

4. 12. 2019

Rozhovor: Vypadá to, že Lucie Bílá právě žije opravdu dobré období. „ Myslím si, že na ženě poznáte, jakého má doma muže. Jakmile vidíte zmatek v očích a roztěkanost, tak to není jen její vina, ale taky těch, kdo ji obklopují a dělají ji šťastnou, nebo jí naopak život komplikují. V mém případě to tak bylo. Pro mě je nejdůležitější, když se kouknu na sebe do zrcadla a nevidím tam ty vytřeštěné oči a křečovitý úsměv, a víte, že jsem ho měla roky. Mám dokonce schovanou jednu takovou fotku, abych si o to víc vážila toho, co mám teď, protože na té fotce je mi mě strašně líto.“ Celý rozhovor s Lucií Bílou si můžete přečíst v aktuálním vydání časopisu VLASTA.

Téma: Dárky z lásky jsou ty nejcennější. Poznáme je mimo jiné podle toho, že darující ví, čím nás potěší, co bychom si přáli, že respektuje naše názory, koníčky a podporuje nás v tom, co nás zajímá. Klidně nám dá dárek, který by jeho samotného nijak nenadchl, a přijde mu to úplně normální – jsme přece každý jiný a máme se rádi takoví, jací jsme. Záplava darů ovšem s láskou nemusí vůbec souviset. Mluví spíš o dominanci dárce, který rád předvádí, co všechno si může dovolit, a svým způsobem se snaží vykolíkovat si území. Například příliš okázalé dary v počátcích milostného vztahu mohou být míněny jako sexuálně zavazující.

Rozhovor: Žokejka Lata Brandisová v roce 1937 zvítězila v nejtěžším dostihu světa Velké pardubické nad nacistickými důstojníky, ale komunisti téměř vymazali její triumf i jméno z historie. Nepovedlo se jim to ale docela, jak dokazuje rozhovor s britským spisovatelem Richardem Askwithem, který o komtese Latě Brandisové napsal knihu.

Vaření a pečení: Vanilkové rohlíčky, perníčky a marokánky jsou ta nejlepší a nenahraditelná klasika. Vyzkoušejte ale i naše další vánoční trumfy. Letos vás čekají opravdu dobré Vánoce!