NOVÁ Vlasta 10/2020

4. 3. 2020

Rozhovor: Ester Geislerovou nejde jednoduše zaškatulkovat. Věnuje se umění, točí videoart, hraje ve filmech, má módní značku, zabývá se přednáškami o vztazích, vychovává čtrnáctiletá dvojčata…. Je výhodou být mladou mámou dětí v pubertě? „Já nevím, jestli to je věkem, ale vždycky jsem se na ně dobře napojila. Rozumím technologiím, které používají, rozumím humoru, který sledují. Výhody to mělo, když jsem tahala kočár pro dvojčata všude možně po Praze, schody, tramvaje. Moje tělo bylo v tý době pružnější, energie jsem měla dost,“ říká nejmladší ze sester Geislerových v rozhovoru.

Téma: Také rádi háčkujete, navlékáte nebo soustředěně vymalováváte omalovánky pro dospělé? Že ruční práce nejsou nic pro vás? Tak pozor! Nejlepší pomocník na pocuchané nervy jsou právě podobné aktivity. Alespoň to tvrdí ty, které „vyráběním“ relaxují pravidelně. Hlavní téma Vlasty!

Rozhovor: Psycholog Marek Malůš se věnuje už deset let zkoumání tzv. pobytů ve tmě. Ve své poslední studii se zaměřil na to, jestli pomáhá proti syndromu vyhoření. V rozhovoru prozradil, zdali se díky této metodě dá zhubnout.

Krása: Redakční test řasenek odhalil nové hvězdy kosmetické výbavy.

Vaření: Tipy na neotřelé přílohy pro všechny, které už trochu nudí obyčejné vařené brambory.