Soutěžte o balíček od Teekanne!

Soutěže 2. října 2015

Stará čínská moudrost říká, že čaj bystří ducha, rozveseluje mysl, obměkčuje srdce, usnadňuje chápání, zabraňuje spánku a občerstvuje tělo. Jistě i proto je v Česku nejoblíbenějším teplým nápojem. Je neodmyslitelným společníkem zimního období a dlouhých večerů, kdy šálek čaje zahřeje nejen ruce, ale celé tělo. Stává se však součástí dne i během zbytku roku, protože jeho konzumace je velice zdravá a má pozitivní vliv na celého ducha.

Nejvíce připravovaným čajem je v Česku čaj ovocný, ať už ze směsi z českého nebo exotického ovoce. Druhým nejčastějším typem čaje, který je v naší zemi oblíbený, je zelený. Tento druh čaje je velice zdravý, a to díky způsobu jeho výroby. Lístky jsou krátce po otrhání vystaveny vysokým teplotám, čímž je v maximální možné míře omezeno riziko jejich oxidace.

Důležitou součástí pití čaje je i jeho příprava. Abychom si mohli vychutnat opravdu dobrý a kvalitní nápoj, musíme při jeho přípravě myslet na několik věcí. Jörg Sakulowsky, hlavní degustátor Teekanne o čaji říká: „Teprve díky správné přípravě se z pití čaje stává požitek!"

6 zlatých čajových pravidel:

  • Používejte jen známé značky čajů, které jsou zaručeně vyrobeny z vysoce kvalitních čajových druhů.

  • Pokud je to možné, k přípravě čaje využívejte svou domácí vodu z vodovodu, protože její chuť je „neutrální". Jinak je také možné vařit čaj z neperlivé vody s pokud možno minimální vlastní příchutí. Černý čaj se zásadně zalévá vroucí vodou.

  • Často je voda z vodovodu silně chlórovaná. Takovou je nutné nechat 2–3 minuty projít varem, aby se mohl usadit vápník a uniknout chlór. Dávejte však pozor na to, abyste vodu na čaj nevařili příliš dlouho.

  • Milovníci čaje konvici vyplachují horkou vodou a předehřívají ji.

  • Čaj chutná lépe, když je připraven silný. Proto se do konvice dává raději o jeden sáček nebo čajovou lžičku více. Znalci podávají čaj s cukrem nebo kandysem a s mlékem nebo smetanou (ne mléko z konzervy) a dle chuti také s citronem.

  • Aby byl čaj opravdovým požitkem, musí se nechat vylouhovat. Jak dlouho, to záleží na tom, jak chcete čaj vychutnávat a také na druhu čaje (černý čaj, zelený čaj, bylinný čaj apod.). Doporučenou dobu luhování naleznete na přebalu vašeho čaje.

Z pití čaje se v mnoha kulturách stává rituál - v mnoha oblastech není čaj pouze nápoj, ale životní styl. V Německu se pije čaj s trochou rumu, který dodá čaji říz i vůni. Naopak Angličané čaj zjemňují mlékem či smetanou a v průměru vypijí šest šálků čaje denně. První šálek čaje si dají často ještě před snídaní: tzv. Brzký ranní čaj. Následuje klasický ranní čaj a nechybí ani čaj o páté, který je silný a servíruje se s čerstvým mlékem. Již v předchozím tisíciletí povýšil tento "Odpolední čaj" na společenskou událost, ke které patřil ve vyšších vrstvách elegantní oděv, drahá čajová souprava a vybrané pokrmy v podobě pečiva a koláčů. V Česku je čaj nápoj, který spojujeme s běžným dnem i slavnostními událostmi.

Tip: Objevte tajemství asijských zahrad

teekanne jasmin

Jasmínový zelený čaj patří mezi vůbec nejoblíbenější čaje v daleké Číně. Teekanne přichází s novinkou World Special Tea "Green & Jasmine", která je inspirována právě čínskou tradicí. Zalijte si šálek tohoto kvalitního čaje a objevte tajemství exotické Asie. Teekanne World Special Tea "Green & Jasmine" je lahodný zelený čaj s jemnou vůní květů jasmínu. Jeho chuť vyniká svou příjemnou nasládlostí s lahodným květinovým aroma. Kromě toho, že báječně chutná, je také prospěšný pro naše tělo, neboť obsahuje vysoké množství antioxidantů.

Horké vyznání lásky

teekanne laska

Nic se nevyrovná chvílím strávených ve dvou. V nadcházejícím období, kdy se dny zkracují a sluníčko se ukazuje stále méně a méně, začínáme čím dál víc večerů trávit v pohodlí a teple domova. Huňatá deka, oblíbený film a šálek aromatického čaje, který nás zahřeje na duši. Nalaďte se na romantickou vlnu a nechte se svést limitovanou edicí Teekanne "Love". Každý sáček v sobě ukrývá pečlivě vybranou ovocnou směs se smyslným granátovým jablkem, aromatickým ibiškem, šťavnatou broskví a listy ostružin. Pro ten nejlepší požitek z čaje nechte sáček v hrnečku po dobu 8 minut a uvidíte, že hned po prvním doušku vzplanete láskou.

Objevte i další chutě čajů Teekanne nebo vyzkoušejte čajové recepty. Pro více informací a tipů navštivte www.teekanne.cz.

O co hrajeme?

Čtyři z vás získají dárkové balíčky s čajem a hrnečkem. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápověda najdete na www.teekanne.cz

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci: Markéta V., Troubsko; Pavla V., Zuzana F., Bechyně; Božena B., Kvasice