Soutěž o DVD s Vlastou Burianem

Soutěže 22. listopadu 2015

Milenky starého kriminálníka – němý film, v hlavní roli s nejslavnějším českým komikem Vlastou Burianem a hvězdou evropského formátu Anny Ondrákovou, který se doposud nikdy neobjevil v televizním vysílání, vydává Národní filmový archiv ve spolupráci Filmexport Home Video.

Buriana zde v dvojroli nemajetného aristokrata a obávaného gangstera doplňuje Ondráková coby milovnice boxu a rychlé jízdy automobilem. Děj filmu je plný zvratů: šlechtice angažuje jeho synovec, aby jej zastoupil při námluvách s excentrickou dcerou svého věřitele a od vynuceného sňatku ji odradil. Stane se však pravý opak, strýc totiž vypadá jako proslulý zločinec a mladá žena si od manželství s tímto kriminálníkem mnohé slibuje.

Odborníci Národního filmového archivu se rozhodli tento výjimečný film nejprve zrestaurovat podle dochovaného materiálu, následně digitálně zpracovat a nakonec zpřístupnit široké veřejnosti na DVD. Aby se film co nejvíce přiblížil tomu, jak vypadal v době svého prvního uvedení, musel proces restaurování zahrnout i kolorování. Jedná se o unikátní metodu, která je věrná dobovým technikám barvení filmu – ta se v NFA používá už řadu let a poslední dobou se o ní stále více mluví i ve světě. Milenky starého kriminálníka byly v obnovené premiéře uvedeny na karlovarském festivalu v roce 2014 s živým hudebním doprovodem tria Neuvěřitelno. Film nyní vychází na DVD nosičích právě s tímto soundtrackem.

burian soutez nove

Nosiče DVD a Blu-ray je možné zakoupit v e-shopu Národního filmového archivu či na webových stránkách společnosti Filmexport

Soutěžte o film Milenky starého kriminálníka!

Pět z vás získá DVD zrestaurovaného snímku. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu naleznete zde: www.nfa.cz

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci: Klára Z., Zlín; Dáša Š., Karlštejn; Jitka N., Velké Hamry; Jiřina M., Ruda nad Moravou; Hana N., Pardubice