Soutěž: Potřebujete energii? Dejte si Flapjack!

Soutěže 15. prosince 2015

Ať už vyrazíte s kamarádkou na zimní procházku či na lyže, s dětmi na sáňky anebo na pořádnou zimní koulovačku, vždy vám přijde vhod něco sytého, a přitom zdravého, na zub. A to splňuje FlapJack od Rupy, vlastně lisovaná ovesná kaše v tyčince.

Desatero FlapJacků od Rupy

  1. FlapJacky od Rupy nedrobí. Můžete je kousat, lámat, pokládat, mohou padat. Nedrobí.
  2. Jsou ovesnou kaší v tuhé podobě, takže se skvěle hodí pro děti i pro dospělé.
  3. Uložte je do všech kapes, co máte! Do kočárku, do lyžařské bundy, do batohu, do kabelky, do kosmetické taštičky, do šuplíku i k počítači.
  4. Jsou tvořené především ovesnými vločkami, kterých je v nich až 40 %, praženými mandlemi a lískovými ořechy. Pěkně sytá mňamka…
  5. Jedno sousto do pusy a zbytek klidně do kapsy.
  6. FlapJacky od Rupy si můžete dopřát jako pohotové jídlo plné energie na cestách i v autě, ke kávě, přikusovat, a zase ukládat. Je lisovaný a hustý!
  7. Oves, hlavní složka tyčinek, je plný živin. Ty se vstřebávají pozvolna, takže energie z FlapJacků vám vydrží několik hodin.
  8. Naši ovesnou tyčinku si můžete bez obav zakousnout také v práci. A dokonce i nad klávesnicí počítače. Nedrobí.
  9. FlapJacky od Rupy neobsahují žádná éčka, umělá barviva ani aromata.
  10. Nenajdete v nich ani extrudované cereálie s vysokým glykemickým indexem jako v jiných tyčinkách. Jde o čistě přírodní produkt.

Oves se řadí mezi tzv. superpotraviny, což jsou potraviny mimořádně prospěšné našemu zdraví. Ze všech obilovin je nejbohatší na živiny. Je v něm přibližně dvakrát více tuků než má pšenice, více proteinů i sacharidů. Dále obsahuje bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, vitamíny B1, B6 a E, železo, vápník a fosfor. Díky tomu pomáhá snižovat krevní tlak, tlumí zvýšenou činnost štítné žlázy, podporuje správné trávení a chrání tak před onemocněním tlustého střeva, kardiovaskulárními nemocemi, ischemickou chorobou srdeční a také cukrovkou II. typu.

FlapJacky od Rupy vám pomohou zvládnout náročnou zkoušku nebo důležité pracovní jednání. Oves a ovesné vločky totiž pozitivně působí na lidskou psychiku. Oves obsahuje alkaloid avenin, který uklidňuje nervovou soustavu. To ale není všechno. Je také plný živin důležitých pro správnou funkci neuronů, především glukózy, mastných kyselin, fosforu, lecitinu a vitaminu B1. Všechny tyto látky zlepšují duševní výkonnost, proto se oves doporučuje při nervozitě, únavě či psychické vyčerpanosti

Tyčinky FlapJack obsahují 10 procent doporučené denní dávky vlákniny, což z nich činí kvalitní zdroj téhle zdraví prospěšné látky. Vlákniny většina lidí konzumuje žalostně málo, přitom je nesmírně důležitá pro správné trávení. Oves a ovesné vločky obsahují oba druhy vlákniny – rozpustnou a nerozpustnou, a to v ideálním poměru 55 : 45. Rozpustná vláknina, neboli beta-glukan, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a významně snižuje riziko kardiovaskulárních chorob a mrtvice. Kromě toho také povzbuzuje imunitní systém. Ovesná tyčinka FlapJack je od české firmy Rupa, která ji vyrábí ve vlastní pražské továrně. Z její produkce jistě znáte müsli Fly a ořechové Maxi Nuta.

O CO HRAJEME?

Pět z vás získá krabici plnou Flapjacků. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Více informací a nápovědu najdete na www.flapjacky.cz.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci: Vendula K., Mladá Boleslav; Lukáš M., Brno; Kamila Š., Ostrava-Hrabůvka; Helena M., Milevsko; Jiřina Š., Protivín