Vyhrajte rodinné vstupné do Botanické zahrady

Soutěže 6. prosince 2015

Vína z letošní sklizně stále zrají v nerezových tancích, i přesto je můžete ochutnat dřív, než se nalahvují. Řízené degustace ve vinném sklepě trojské botanické zahrady nabídnou mladá vína ročníku 2015, a to 8. a 10. prosince od 18 hodin.

„Mladá vína jsou velmi živá a nestabilní, některé odrůdy kvasí a jsou zakalené. Milovníci vína tak mohou porovnat, jak vína chutnají teď a jak na jaře, až budou nalahvovaná. Během degustací vyprávím o víně, které návštěvníci v danou chvíli ochutnávají. Kdo bude mít zájem, prohlédne si i zázemí s moderními nerezovými technologiemi a já jim o výrobě vína u nás ráda popovídám,“ říká Eliška Muchnová, vedoucí vinotéky sv. Kláry, která degustaci povede.

DEGUSTACE VÍNA VE VINNÉM SKLEPĚ

Kdy: 8. 12. a 10. 12. od 18 h Cena 280 Kč na osobu zahrnuje 8 vzorků vína, malé občerstvení a odborný výklad. Své místo rezervujte na e-mailu eliska.muchnova@botanicka.cz

V posledních letech popularita akcí spojených s mladým vínem roste a stávají se z nich komerční záležitosti. „Rádi bychom se u nás vrátili k tomu, co je podstatou setkání u mladých vín. Proto jsme se letos poprvé rozhodli degustovat naše víno přímo ve sklepě. Atmosféra v archivační místnosti s vyskládanými lahvemi a dubovými sudy je opravdu jedinečná,“ vysvětluje Muchnová.

Od roku 2009 se víno z hroznů vyrábí přímo v botanické zahradě. Pokud nestihnete degustace v aktuálních termínech, můžete se do sklepa objednat, a to na exkurzi, při které máte možnost vína sv. Kláry ochutnat.

O CO HRAJEME?

Dva z vás získají rodinné vstupné na návštěvu v Botanické zahradě. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu najdete zde.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci: František J., Praha; Anna K., Opava