Soutěž: Jste MAXimálně připraveni na sluneční paprsky?

Soutěže 22. května 2015

Sluneční paprsky nám konečně oznamují, že léto se pomalu, ale jistě blíží. Nejvyšší čas rozloučit se s posledními důkazy o vánočním mlsání a připravit šatník, sebe a hlavně svou pleť na hřejivé paprsky. Jsou jako elixír mládí, který nám všem dodává novou energii a šíří tak dobrou náladu. Neměli bychom ale zapomínat na varování lékařů a dermatologů před nebezpečným UV zářením a rakovinou kůže.

Kromě škodlivého UVB způsobující rakovinu, ozónová vrstva propouští i UVA paprsky, které způsobují alergie a stárnutí pokožky a v souvislosti se sluncem se objevují i pigmentové skvrny. Abychom si mohli léto i sluníčko užívat plnými doušky, naše pokožka byla zdravá a krásná, je důležité dodržovat několik základních zásad:

  • Během teplých letních dnů vypít dostatečné množství tekutin, pomoci naší pleti, tělu k dokonalé hydrataci a předcházet tak případnému přehřátí.
  • Neslunit se mezi 11 a 15 hodinou, kdy je intenzita slunečních paprsků největší.
  • Chránit své oči pomocí slunečních brýlí a hlavně nezapomínat na kvalitní ochranný krém. Ten nejlépe rozetřít na pokožku v dostatečné vrstvě ještě doma před odchodem ven. Díky tomu mají obsažené ochranné sluneční filtry dostatek času se aktivovat a vy máte záruku, že pokožka je dostatečně chráněná.
  • Na ochranu proti UV záření bychom měli myslet i v případě, že je pod mrakem! Mraky totiž propouštějí víc než 90% UV záření a to může způsobovat nevratné změny na naší pokožce.

Tři z vás, kteří správně zodpoví soutěžní otázku získají novinku Photoderm MAX Aguafluid SPF 50+ od Laboratoire Bioderma.

Odpověď na soutěžní otázku najdete zde

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci: Dáša T., Hříměždice Ludmila S., Sezimovo Ústí Jana V., Plzeň