Maskované drama lásky. Vyhrajte román Fantom opery

Soutěže 10. srpna 2015

Osudy tajemného génia s bílou maskou, který se proháněl pařížskými ulicemi, jsou známé z divadelních her, filmů i muzikálů. Na počátku byl však román FANTOM OPERY. Stačí jen trochu zapřemýšlet a může být váš.

Zdálo by se, že postavu mladíka Erika se znetvořeným obličejem a nádherným hlasem stvořil francouzský novinář a spisovatel Gaston Leroux. Jak však uvádí v předmluvě, v archivech a historických dokumentech našel dostatek důkazů o tom, že fantom skutečně existoval. Kvůli odpudivému vzhledu se dal k cirkusu a vypracoval se na vynikajícího kouzelníka. Procestoval kus světa, rozvinul také talent architekta i svoji zručnost a ve službách vládců v Orientu stavěl paláce s důmyslnými vychytávkami jako tajné chodby, komnaty nebo padací dveře. Když zakotvil v Paříži, podílel se na výstavbě nové Opery a v podzemí vytvořil labyrint plný nástrah, aby měl klid. Autor pro něho ale připravil tu největší past, a to lásku ke krásné sboristce. Erik ji v utajení učí zpěvu a na její rivalku nechá spadnout křišťálový lustr (mimochodem tato nehoda se v Opeře skutečně stala). Když ale jeho vášně zpěvačka neopětuje, dokonce se zasnoubí s jiným, je zle. Fantom opery je román milostný i dobrodružný s nádechem sci-fi a hororu, navíc je svižně napsaný, takže i po více než sto letech od svého vzniku zabrnká na city i nervy. Vydává Omega, www.knihyomega.cz

Gaston Leroux se narodil v rodině zámožných pařížských měšťanů. Dětství strávil v Normandii, ale na studia se vrátil do rodného města. Po absolvování právnických studií pracoval jako advokát. Zdědil sice značný majetek, ale velmi rychle ho dokázal propít a prohrát v kasinech. K psaní se dostal náhodou. Deník Paris ho požádal o reportáž z procesu se známým anarchistou Vaillantem, obžalovaným za bombový útok na francouzský parlament. Výsledek byl tak dobrý, že se Leroux de facto ze dne na den stal oceňovaným novinářem. Za zásluhy o rozvoj tisku byl jmenován rytířem Čestné legie. Ve čtyřiceti letech se rozhodl skončit s namáhavým povoláním zahraničního korespondenta a plně se věnoval literatuře. Mezi jeho nejvýznamnější díla patří Fantom opery, Tajemství žlutého pokoje a Dobrodružství Chéri-Bibiho.

Knihu můžete zakoupit zde: https://www.knihyomega.cz/eshop-fantom-opery.html

Zkuste štěstí a vyhrajte jeden z pěti románů Fantom opery. Stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci:

Hanka C., Praha; Soňa P., Ostrava - Hrabůvka; Barbora N., Praha; Viktorie K., Děčín; Šárka M., Jablonec nad Nisou