Můj život s úzkostí: Strach, děs, naděje a hledání vnitřního klidu

Soutěže 16. září 2015

Bestseler časopisu The New York Times, autobiografická kniha amerického žurnalisty, je upřímnou a nic neskrývající zpovědí života s úzkostnou poruchou. Její autor, úspěšný novinář, ve svém nitru skrývá každodenní boj s mnoha fobiemi, jako je emetofobie (strach ze zvracení), astenofobie (strach ze ztráty vědomí), glossofobie či agorafobie a klaustrofobie, a s neracionálními strachy a obavami, které jej ochromují a velmi mu ztěžují život.

Aby porozuměl tomu, co je s ním „špatně“, volí přístup značně zeširoka, počínaje starověkými názory na nemoci a léčebné postupy, přes Freuda až po vlastní zkušenosti s psychology a psychiatry a jimi předepisovanými léky. Autor promýšlí i rodinnou anamnézu a paralely s vlastními příbuznými, roli dědičnosti a prostředí. Nakonec se však se svými démony smiřuje, neboť na své pouti k vlastnímu vyléčení objevil mnohé klady, které mu jeho stav poskytuje a bez nichž si nedovede představit život.

Úzkostné stavy jsou častý problém, který dokáže dost výrazně potrápit řadu lidí. Americký novinář Scott Stossel ve své knize Můj život s úzkostí píše: "Patřím k těm nešťastníkům, jimž v klíčových okamžicích často podklesávají kolena..."

O co hrajeme?

Pět z vás získá výtisk knihy Můj život z úzkostí. Stačí jen správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci: Lucie S., Železný Brod; Lenka B., Uherský Brod; Marie P., Šlapanice; Lenka J., Vsetín; Soňa P., Ostrava