Soutěž: Vyhrajte knihu Padrino Krejčíř – Gangster

Soutěže 7. září 2015

Příznivci dokumentární prózy Jaroslava Kmenty se mohou těšit letos na září. Po prázdninách vyjde nová kniha o vyšetřování zločineckých aktivit Radovana Krejčíře. Kniha se bude jmenovat „Padrino Krejčíř – Gangster“. A vrátí čtenáře na začátek kariéry Krejčíře do devadesátých let a na přelom tisíciletí.

Zatímco loňský titul „Padrino Krejčíř – Afričan“ popisoval aktuální dění uprchlíka v Jihoafrické republice. Tentokráte se příběh vrací v časové smyčce zpět do Česka. Čtenáři se dozví, jak Krejčíř začínal, jaké podvody plánoval, proč se na něj zaměřila policie a co vedlo k tomu, že se dal na dráhu gangstera.

Kniha přinese řadu novinek, bude mít bohatou obrazovou přílohu a také velkou mapu s pavoukem vztahů kolem Krejčíře a jeho podvodů.Zároveň s knihou vznikl i scénář pro film Gangster KA, který bude mít premiéru v kinech týden poté – 10. září.

Kriminální thriller Gangster Ka je natočen podle námětu Jaroslava Kmenty, který je autorem knihy „Padrino Krejčíř“.

Radim Kraviec alias Káčko se vyznačuje vysokou inteligencí a talentem pro dokonalý podvod. Kde jiní sahají po zbrani, on využívá lsti a armády právníků i monstrózního kapitálu. Mrknutím oka okrádá stát o miliardy korun. Je si ale dobře vědom hranice, kterou nesmí překročit. Tou hranicí je fyzická eliminace kohokoliv ze svého okolí. Díky kontaktům na politické scéně chystá Kraviec triumfální majstrštyk - ovládnutí ČEPRA, společnosti kontrolující veškeré zásoby pohonných hmot v republice. Když to vyjde, bude to „obchod“ století.

Káčka nečekaně zradí jeho pravá ruka, Albánec Dardan Cirkel, který spolupracuje s hospodářskou kriminálkou. Nemožné se stává skutečností. Nepolapitelný tunelář Káčko končí ve vazbě, státu jsou zachráněny miliardy korun. Zatím… Protřelý Kraviec se díky šikovným právnickým kličkám dostává velmi rychle na svobodu. Jeho opatrnost a chladně kalkulující mysl nenávratně mizí. Rozjíždí nelítostnou mašinerii pomsty. Káčko překračuje pomyslnou hranici od finančního zločince k nelítostnému řezníkovi…

Gangster Ka zkoumá mechanismus organizovaného zločinu, vnáší světlo do šesti miliardového tunelu a snaží se objektivně ukázat zrod skutečného gangstera.

V režii Jana Pachla (seriál Cirkus Bukowsky), který je i autorem scénáře na plátně excelují Hynek Čermák, Alexej Pyško, Jaromír Hanzlík, Miroslav Etzler, Vlastina Svátková, Jan Vlasák, Jan Révai a další.

SOUTĚŽ

O co hrajeme?

Pět výherců získá knihu Jaroslava Kmenty Padrino Krejčíř – Gangster. Stačí jen správně odpovědět na otázku a mít štěstí při losování.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.

Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci: Andrea K., Praha; Martin D., Brno; Miloš N., Lázně Bohdaneč; Dominika T., Křižanovice; Miluše Š., Hodonín