Vyhrajte knihu o zdravém životním stylu Čínská studie

Soutěže 24. října 2016

Informace o tom, že naše snídaně, oběd a večeře ovlivňují náš zdravotní stav, jsme v posledních letech slyšeli už asi všichni. Rady na toto téma si ale většinou odporují, jednou je to či ono zdravé, podruhé nám právě toto škodí. Cílem reklamy na potraviny je spíše prodat zboží než zlepšit zdraví lidí. Čemu tedy máme věřit a proč?

Knihou, která přináší odpověď, je největší dietologická studie všech dob, Čínská studie profesora T. Colina Campbella, které se už ve světě prodalo 1 500 000 výtisků. V Americe byla vyhlášena knihou roku 2006. Čínská studie pro velký úspěch v České republice nyní vychází v nakladatelství Svítání již pošesté.

Máme jíst hodně masa, vajec a mléčných výrobků, nebo je pro nás lepší rostlinná strava? Měli bychom tělu dodávat vitaminy a které? Jsou zdravé doplňky stravy, tolik protežované všemi sdělovacími prostředky? Existuje účinná a levná cesta, jak se vyhnout určitým nemocem či jak je zastavit? Toto jsou hlavní otázky, na které Číská studie nabízí odpovědi podložené řadou důkazů.

Čínská studie

Kniha Čínská studie vychází v nakladatelství Svítání již pošesté!

foto:
zdroj: Vlasta.cz

Kniha se jmenuje Čínská studie podle dvacet let probíhajícího výzkumu obrovského rozsahu prováděného desítkami lékařů na obrovském vzorku lidí hlavně v Číně, ale také v Americe a v jiných zemích. Výzkum zjišťoval a porovnával stravu a nemoci venkovských obyvatel Číny, kde se staletí konzumuje stejná rostlinná strava, a obyvatel současné Ameriky, kteří mají ve své stravě většinou více než 20 % živočišných bílkovin. V tradiční Číně se jedí zcela jiné potraviny než v současných USA, zároveň se tam téměř nevyskytují tzv. nemoci blahobytu. Nejsou tam lidé bojující se srdeční chorobou, rakovinou, mozkovou mrtvicí, Alzheimerovou chorobou, obezitou či diabetem, kterých máme kolem sebe i v naší zemi všichni celou řadu. Tyto nemoci jsou v tradičních kulturách, kde lidé konzumují hlavně neupravenou rostlinnou stravu, např. ve venkovských oblastech Číny, relativně neznámé.

O co hrajeme?

Pěž z vás získá tuto skvělou knihu! Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Odpověď najdete na stránkách www.svitani.eu.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Podrobná pravidla soutěže najdete zde.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Hana J., Újezd u Brna Linda P., Brno Dagmar S., Morkovice-Slížany Antonín Š., Liberec 12 Viktorie Z., Třebíč