Vyhrajte detektivku, ze které mrazí

Soutěže 28. listopadu 2016

Severská krimi se stala čtenářských fenoménem. Mezi islandskými autory tohoto žánru se stala nekorunovou královnou Yrsa Sigurðardóttir. Napětí, zápletky i tajemství dokáže vygradovat tak, že na její nejnovější román Pamatuji si vás všechny hned tak nezapomenete.

Trojice kamarádů si pořídí zchátralý víkendový domek v pustých islandských fjordech a pustí se do oprav. Zpočátku mají pro podivné události rozumná vysvětlení, jenže záhad přibývá. Na podlaze se objevují mokré šlápoty a mořské mušle, odevšad se ozývají děsivé zvuky a mobily náhle vypovídají službu. Všechno nasvědčuje tomu, že na samotě nejsou sami. Mezitím na druhé straně zálivu vyšetřuje místní policistka sérii zločinů a stopy ji zavedou až k tragédii z minulého století. Situace se ještě víc vyhrotí, když náhle zmizí malý syn jejího spolupracovníka psychiatra. Řetěz zdánlivě nesouvisejících událostí se začíná propojovat až do nečekaného rozuzlení. To vše v detektivce Pamatuji si vás všechny (vydává Metafora, www.metafora.cz).

Pamatuji si vás všechny

Pamatuji si vás všechny

foto:
zdroj: Vlasta.cz

Jak spisovatelka Yrsa Sigurðardóttir poznamenala, tento román, ani další z její plodné tvorby, nejsou inspirované skutečnými případy. Však se Island už hezky dlouho drží na prvních příčkách zemí s nejnižší kriminalitou. „Na psaní mě baví právě to, že musím ve fantazii vystavět takový příběh, aby čtenář uvěřil, že se skutečně stal, nebo se aspoň klidně stát mohl,“ dodala.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Podrobná pravidla soutěže najdete zde.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Markéta K., Opava

Hana L., Brno

Alena E., Velké Hamry

Jaroslava D., Brloh

Pavel Š., Liberec 12