Vyhrajte s Kontem bariéry knihu Kateřiny Janouchové

Soutěže 24. února 2016

Konto Bariéry, od roku 1992 stěžejní projekt Nadace Charty 77, je první a dosud jedinou kontinuální sbírkou, které se více než dvacet let účastní desetitisíce dárců - svým pravidelným měsíčním příspěvkem pomáhají naplňovat a financovat program Konta Bariéry. Za více než dvacet let činnosti rozdělilo Konto Bariéry stovky miliónů korun, podpořilo tisíce projektů na zlepšení života lidí s postižením.

Z aktuálních potřeb lidí s handicapem vychází Konto Bariéry i při formování nových projektů. Přispívá na rehabilitační a kompenzační pomůcky, bezbariérové úpravy bytů, škol a dalších veřejných budov. Přibývají projekty, které souvisejí se vzděláním a pracovním uplatněním lidí s handicapem.

Projektem, který doplňuje cíle Konta Bariéry, je Sport bez bariér. Rozvíjí oblast, která pomáhá lidem s handicapem zdolávat překážky v oblasti sportu. Projekt podporuje amatérské sportovní aktivity lidí s postižením, jejich zapojení do co nejširšího okruhu sportovních disciplín. Jedinečným projektem nadace jsou Aukční salony výtvarníků pro Konto Bariéry. Konají se každé dva roky od roku 1993 a staly se významnou kulturně společenskou událostí. Stovky českých a moravských umělců darovaly svá díla ve prospěch Konta Bariéry. Aukce přinesly nadaci desítky miliónů korun, ale také vynikající renomé mezi uměleckou obcí. Z výtěžku je financováno vzdělávání studentů s postižením – Stipendium Bariéry. Nový start je program pro pomoc lidem, kterým se v posledních 12 - 18 měsících stal úraz nebo jiným způsobem došlo k nenávratným změnám jejich zdravotního stavu. Konto Bariéry jim pomáhá v nejtěžším období života a je to pomoc významná. Deset let funguje portál Burza práce, kde zaměstnavatelé inzerují pracovní pozice vhodné pro lidi s postižením. Jedním z nejmladších projektů je Run and Help, neboli Běhání, které pomáhá. V průběhu měsíce dubna se zapojují školy, firmy, skupiny přátel a v termínu, který si zvolí, uběhnou určitou vzdálenost, za niž každý účastník přispěje Kontu Bariéry.

run and help

Vyhrajte knihu Kateřiny Janouchové - Horká stopa Katty objeví ve vaně nahého muže, jehož kdosi zastřelil. Z obav, co by tomuto nálezu řekla policie a jak by asi zapůsobil na její přecitlivělou šestnáctiletou dceru, se rozhodne mrtvolu „uklidit“ do sklepa. Ale překvapením ještě není konec. Liv se zase ocitla ve věku, kdy nenávidí celý svět. Nesnáší své jméno, svého sexuchtivého přítele a především svou trapnou matku. Jednoho dne si spolu možná všechno vyříkají, ale dnes to nebude, dnes se totiž Liv chystá ze svého starého života vypadnout. Spolu s Katty a Liv i s autorkou Kateřinou Janouchovou se čtenář vydá na vzrušující dobrodružství, kterým se jako červená nit táhne křehký, ale nakonec přece jen láskyplný vztah mezi matkou a dcerou.

Konto Bariéry Nadace Charty 77 věnovalo jako ceny do soutěže 5 knih Kateřiny Janouchové (Horká stopa). Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu najdete na www.kontobariery.cz.

konto bariery logo

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci: Hana N., Pardubice; Pavel D., Kvasice; Alena K., Teplice; Jiřina M., Brno; Jana M., Ratíškovice