Vyhrajte jednu z pěti knih Nakresli mi vítr

Soutěže 22. března 2016

Nechte se unést strhujícím skutečným příběhem Slovenky Marcely, kterou zaslepila vášeň a zamilovanost natolik, že skončila ve vězení.

Kniha vypráví o tom, jak tenká je hranice mezi správným a nesprávným, jak křehká je sebeláska ve srovnání s touhou po tom, abychom byly milované mužem... Je o mateřské lásce, o selhání, o lidské zlobě a o tom, že za mřížemi slovenských věznic se nachází mnoho osudů, které se do novin nedostanou a které si tam, v "chládku", musí vytvořit svůj vlastní svět...

Eva (Evita) Urbaníková

  • nejúspěšnější a nejprodávanější slovenská spisovatelka
  • každá z jejích 12 knih se stala bezkonkurenčním bestselerem
  • zakladatelka a jednatelka vydavatelství Evitapress (od roku 2007)
  • šéfredaktorka Evita magazínu (vychází od dubna 2015)
  • moderátorka talkšou Rádia Expres (podle průzkumů nejposlouchanějšího rozhlasového programu na Slovensku)

eva evita
foto:

Narodila se 3.3.1976 v Žilině a je představitelkou mladší střední generace autorek. Už během základní školy milovala knihy. Když studovala na gymnáziu, psala pro dva školní časopisy, jeden z nich byl vydáván v anglickém jazyce. V osmnácti letech odešla z rodné Žiliny na vysokou školu do Bratislavy. Celý profesní život se věnuje žurnalistice. Začínala jako moderátorka v Rock FM rádiu, pak spolu s Julom Viršíkom 3 roky vysílala ranní show v rádiu OKEY. Sedm let působila v měsíčníku EVA, poslední tři roky jako vedoucí publicistiky. V televizi moderovala programy Chilli a Ľudia na jednotku, od podzimu 2008 účinkovala v relaci 7edem s.r.o. V minulosti byla také glosátorkou v televizní talkshow Adély Banášové. V současnosti se věnuje svému vydavatelství Evitapress, moderuje talkshow v Rádiu Express. V dubnu 2015 začal na Slovensku, ve vydavatelství Mafra, vycházet ženský měsíčník Evita, který se již třetím číslem zařadil do trojice nejprodávanějších měsíčníků na Slovensku a stal se součástí života více než 30 000 žen. Evita je tváří měsíčníku a jeho šéfredaktorkou.

V roce 2016 by měl mít premiéru film Všetko alebo nič , ke kterému napsala Evita Urbaníková scénář vycházející z její prvotiny, ze které se jen na Slovensku prodalo více než 150 000 ks. Komedie se točí v česko-polsko-slovenské produkci, v hlavních rolích hrají Táňa Pauhofová,Klára Issová, Michal Zebrowski, Ondřej Sokol, Pawel Delong a ďalší. Evita žije v Bratislavě s partnerem Pawelom který pochází ze severní Moravy, vychovávají spolu čtyři děti - dcerky Lindu, Kláru, Karolínku a syna Filipa. Evita přesně zná své čtenáře a dokáže je oslovit příběhem, skutečnými emocemi a srozumitelným jazykem. Ona, její životní příběh, knihy a magazín se staly inspirací, energií pro velké množství žen. Zkušenosti s psaným slovem vnesla do svých knižních bestsellerů, z nichž většina vyšla i v Čechách.

Vyšlo: Všetko alebo nič (2007), Stalo sa mi všetko (2008), Všetko alebo nič: príbeh pokračuje (2009), Svet mi je dlžný (2010), Príliš osobná známosť (2011), Vzťahová níž (2011), Sushi v Dushi (2012), Monika (2013), Sex a iné city 3 (2013), Za facku (2013), Maj ma rád (2013) a Všetko alebo nič I+II (2014), Stratené (2014) a nyní vychází nový román Nakresli mi vietor. Evita byla hlavní editorkou projektu „Slovensko píše román“, který trval dvacet týdnů a výsledkem byl román Minulosť ťa dostane: Slovensko píše román (2009). V anketě internetového knihkupectví Martinus.sk se stala nejoblíbenější slovenskou autorkou knih za rok 2009 a 2013. V rámci sítě knihkupectví Panta Rhei byla v roce 2010 nejprodávanější slovenskou spisovatelkou a její kniha Svet mi je dlžný nejprodávanějším slovenskými titulem roku 2010. V roce 2014 dostala tuto cenu opět. Její vydavatelství Evitapress se drží v žebříčku nejúspěšnějších v zemi.

O co hrajeme?

Pět z vás získá knihu Nakresli mi vítr. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu najdete zde.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci:

Miroslava Š., Liberec Martin D., Brno Jan W., Pardubice Josef B. Lucie P, Zbýšov