Žaludeční nevolnost? Skončete s ní!

Soutěže 30. května 2016

Žaludeční nevolnost patří k nejčastějším zdravotním potížím dospělých i dětí, ovšem její příčiny mohou být různé. Jednak způsobené vlastní vinou, pokud se přejíte nebo na oslavě vypijete o skleničku víc, než je zdrávo. Především dětem pak bývá od žaludku zle při cestování a zcela samostatnou kapitolou je těhotenská nevolnost, která trápí až tři čtvrtiny gravidních žen.

Přirozeným pomocníkem pro léčbu takových žaludečních obtíží často doprovázených nechutenstvím bývají byliny, zejména osvědčený zázvor. Nyní je v lékárnách nově k dostání zázvorový extrakt v tabletách Antimetil.

Víte, že …

Léčivá síla zázvoru je ukrytá v gingerolech, které jsou aktivní složkou čerstvého zázvoru? A že již ve starověké Indii, Číně a Řecku uklidňovali zázvorem žaludeční obtíže? Staří Řekové prý dokonce oceňovali význam zázvoru pro dobré trávení tak moc, že jej přimíchávali i do chleba. Některé národy zase považují zázvor za silné afrodiziakum a využívají jej ke zlepšení erekce. Obecně se uznává jeho přínos pro posilování imunity, při léčbě viróz a nachlazení. Blahodárné účinky zázvoru vyzdvihují nejen klasičtí léčitelé, ale hojně je využíván rovněž v tradiční medicíně. Zejména proto, že podporuje dobré trávení, zklidňuje podrážděný žaludek, odbourává cestovní nevolnosti a udržuje v dobré kondici i těhotenské bříško.

Jak se zázvorem v těhotenství?

Kvůli příznivému vlivu zázvoru při těhotenských nevolnostech, zejména při zvracení, pocitech na zvracení a nechutenství v prvním trimestru, je tato bylina velmi oblíbená u gravidních žen. Nejčastěji v podobě kandovaného zázvoru nebo zázvorového čaje. Právě při této laické formě užívání je ovšem obtížné uhlídat příjem takového denního množství zázvoru, které je při konzumaci v těhotenství zcela bezpečné pro vývoj plodu. Odborníci proto před takovou domácí samoléčbou spíše varují a gravidním ženám doporučují, aby daly raději přednost kvalitním zázvorovým přípravkům z lékáren, které zaručují bezpečné denní dávkování zázvoru i během těhotenství.

antimentil produkt

I v těhotenství bez obav


Tablety Antimetil obsahují suchý extrakt ze zázvoru, který je desetkrát koncentrovanější než běžný zázvorový prášek. Každá tableta obsahuje 10% gingerolů, které jsou aktivní složkou čerstvého zázvoru a které udržují klidné trávení. Tablety s extraktem ze zázvoru jsou vhodné při potížích způsobených přejedením či narušením obvyklých stravovacích návyků, při nevolnostech v těhotenství, při cestování, při pocitech na zvracení. Výhodou malých, snadno polykatelných tablet je i jejich neutrální chuť. Antimetil mohou užívat jak dospělí, tak děti od 3 let věku i gravidní ženy již od prvního měsíce těhotenství. Více na www.antimetil.cz.

O co hrajeme?

Tři z vás získají balíček přípravku Antimetil. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. Nápovědu hledejte na www.antimetil.cz.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci:

Jitka L., Jan M., Bohutín Alena J., Benešov