Vyhrajte Srdce oceánu s výstavou Titanik!

Soutěže 1. června 2016

V rámci světové výstavy Titanik, která je otevřena v pražském areálu PVA Expo Letňany, vám přinášíme jedinečnou možnost vyhrát tři kusy věrné kopie slavného šperku Srdce oceánu, který všichni znají ze slavného filmu Titanik s Leonardem di Capriem a Kate Winslet v hlavních rolích. Výstava Titanik, na které uvidíte více než dvě stě skutečných exponátů vytažených z vraku Titaniku a projdete se po reálných částech slavného plavidla, je považována za nejoblíbenejší výstavu planety. Díky obrovskému zájmu, bude výstava Titanik v pražských Letňanech k vidění až do 10. července 2016. Je to tak zajímavý tip na výlet i v prvním týdnu letních prázdnin.

Slavný Titanik byl ve své době považován za nejluxusnější a největší dopravní loď, která kdy byla postavena. Kvůli jeho stavbě, kterou si objednala přepravní společnost White Star Line, bylo dokonce nutné postavit nový větší suchý lodní dok, aby se do něj obrovský Titanik vešel. Zahájení stavby začalo 31. března 1909 v loděnicích v irském Belfastu. Na jeho stavbě se podílely tisíce dělníků a lodních inženýrů. Slavná loď měla být pýchou lidstva a přelomem v oblasti námořní dopravy. Stavba nepotopitelného Titaniku, jak jej lidé nazývali, zabrala přes tři roky práce. 10. dubna 1912 se loď vydala na svou první, ale bohužel také poslední, plavbu.

V současné době mohou lidé v České republice navštívit světovou výstavu Titanik, která je až do 10. července otevřena v areálu pražského PVA EXPO PRAHA Letňany. Jedná se o jednu ze světově nejúspěšnějších výstav vůbec. Její brány již po celém světě navštívilo více než deset milionů návštěvníků. Výstava o rozloze 3 500 m2 odkrývá mnoho dalších zajímavých informací týkající se slavné lodi a jejích pasažérů. Návštěvníci si dokonce na výstavě mohou sáhnout na část skutečného trupu Titaniku, vytaženého ze dna ledového oceánu. Reálných exponátů vytažených ze dna moře je na výstavě více než dvě stě a jejich hodnota je téměř nevyčíslitelná. Všechny exponáty vlastní společnost RMS Titanic, která jako jediná na světě vlastní práva na vytahování předmětů z vraku Titaniku. Díky speciálně vytvořeným věrným rekonstrukcím lodi vstoupí návštěvníci výstavy do kajut I. a III. třídy, okusí atmosféru slavné Verandah kafé, projdou se po chodbě první třídy nebo se dotknout osudného ledovce. Každý návštěvník navíc při vstupu na výstavu obdrží věrnou kopii palubního lístku se jménem skutečného cestujícího z Titaniku. Na konci výstavy se dozví, zda plavbu přežil či nikoliv. V ceně výstavy je také poslechové zařízení (audio guide), díky kterému dostane návštěvník přesný, věcný i zábavný výklad k celé výstavě. Více o výstavě naleznete na www.vystavatitanic.cz.

O co hrajeme?

Tři z vás získají věhlasný šperk Srdce oceánu. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí.

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci:

Zdena N., Hříměždice Miloš N., Lázně Bohdaneč Pavel E., Chotěboř