Soutěžte se sýry Rougette, které jsou speciálně vyrobeny pro grilování

Soutěže 11. července 2016

Malebná krajina hor nedaleko Bodamského jezera, kde se sýry Rougette vyrábí, v sobě snoubí tradici a kvalitu výroby i zajímavé mixy chutí. Je to krajina tří států a národů.

Atmosféra jezera ledovcového původu s kolonádou z palem a banánovníků navíc připomíná středomořskou atmosféru. Pár kilometrů odsud se pak po kopcích rozeznívají kravské zvonce a rázem se ocitáme v typicky alpském prostředí. Snad právě proto jsou i sýry Rougette tolik chuťově rozmanité. Jsou lahodné a patříte-li mezi milovníky letního grilování, pak je skutečná pochoutka letní pohody právě pro vás.

Rougette gril natur
foto:

Grilovací jemně vyzrálý ušlechtilý sýr je díky své speciální konzistenci vhodný pro tepelnou úpravu na grilu či v troubě. Vychutnat si jej můžete doma nebo na terase při zahradním grilování s přáteli či rodinou. Sýrová delikatesa nezklame ani svou rychlou přípravou. Muž tak může okouzlit svoji vyvolenou, žena svou drahou poličku, protože kromě chutné večeře bude mít čas i na sebe a něho.

Rougette gril bylinkovy
foto:

Na výběr máte ze tří variací. Rougette chilli, kořeněný tedy pikantní se skvěle hodí ke skleničce dobře vychlazeného piva nebo vína. Dále přírodní Rougette natur grilovací sýr a pak bylinkový.

Rougette byl speciálně vyroben pro grilování. To znamená, že nepraská a nevytéká. Bylinky a koření jsou uvnitř, čímž je dosaženo vyvážené chuti. Grilovací sýry kombinujte s čerstvým pečivem, zeleninou nebo podle vlastního uvážení a chutí.

Jak správně při přípravě sýru na gril Rougette postupovat?

Pečeme 8-12 minut do požadovaného zhnědnutí. Jedná se o sýry výborné chuti a kvality, s jednoduchou přípravou, kdy se výrobek nemusí balit do alobalu, ale položí se přímo na rošt. Výrobek není třeba přidáváním omáček a koření dochucovat, ochucený je již od výrobce. Záleží na momentální chuti každého jednotlivce. Variovat lze kombinace jednotlivých příchutí. Sýry jsou bez laktózy.

Rougette má zlato

Rougette gril chilli
foto:

Od roku 1988 jsou v Birminghamu každoročně udělovány světové ceny sýrů World Cheese Award (WCA). Od roku 2005 se jedná o největší mezinárodní soutěž tohoto druhu. V roce 2013 bylo do soutěže přihlášeno téměř 2 800 sýrů celkem z 30 států. Kvalitu sýrů hodnotilo v Birminghamu téměř 250 osob renomované odborné poroty s mezinárodním obsazením a německý výrobce sýrů Rougette byl oceněn hned několika zlatými a super-zlatými. Bylo to poprvé za 25 let, kdy byl německý sýr vyznamenán nejvyšším oceněním.

Výhradním distributorem sýrů Rougette pro Českou republiku je společnost ALIMPEX FOOD a.s., Sýry Rougette na gril v gramáži 2 x 90 g jsou k dostání na pultech obchodů běžně za 89 Kč. V akci je nakoupíte za 69 Kč.

Recepty pro letní grilovačku:

Grilovací sýr natur na orestované zelenině s rukolou

Rougette salat

Ingredience (pro jednu porci): 1 ROUGETTE grilovací sýr natur, na proužky nařezaná paprika různých barev, na tenko nakrájené plátky cukety a cherry rajčátka, nakládané olivy, čerstvá rukola, bylinky (tymián, rozmarýn nebo oregano), piniové oříšky, olivový olej, sůl a pepř, ocet Balsamico, limetková šťáva

  1. Připravíme krémovou marinádu z jedné čajové lžičky piniových oříšků orestovaných do zlatohněda, jedné polévkové lžíce dobrého olivového oleje, soli, pepře a trochou bílého balsamikového octa nebo limetkové šťávy.
  2. Servírujeme ogrilovaný sýr do zlatohněda, přidáme teplou orestovanou zeleninu, zalijeme připravenou marinádou. Vše položíme na předem připravenou směs rukoly a bylinek.
  3. K pokrmu podáváme bílý chléb a chlazené růžové nebo bílé víno.

Grilovací sýr natur v parmské šunce

Rougette v sunce

Ingredience (pro jednu porci): 1 ROUGETTE grilovací sýr natur, 1 plátek parmské šunky, 2-3 zelené chřesty (oloupané a přepůlené), 1/2 červené papriky najemno nakrájené na kostičky, 1/2 zralého manga, najemno nakrájeného na kostičky, 1 čajová lžička najemno nakrájeného zázvoru a citronové trávy, chilli papričky nadrobno nakrájené kroužky (množství podle chuti a síly), cukr, citronová kůra (jemné proužky pro chuť a dekoraci), lístky bazalky, sladko-kyselá omáčka (podle chuti), kari pasta, sůl a pepř, olivový olej, sezamový olej

  1. Zabalíme ROUGETTE grilovací sýr do plátku parmské šunky a ogrilujeme do zlatohněda.
  2. Připravíme dip, podusíme najemno nakrájené papriky a mango, přidáme olivový a sezamový olej, na závěr osladíme, přidáme zázvor a ještě asi 5 minut dusíme. Dip dochutíme tak, že přidáme chilli, sůl, pepř, kari pastu a podle chuti sladkokyselou omáčku.
  3. Zelený chřest vylouhujeme ve vlažném olivovém oleji a servírujeme se sýrem.

O co hrajeme?

Rougette clun
foto:

Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku a mít trochu štěstí. 500. správná odpověď získá nafukovací člun. 150. a 250. správná odpověď získá sadu na badminton a květinovou nákupní tašku.

Správnou odpověď najdete na www.jednodusepoctiva.cz.

ROUGETTE_vyhry
foto:

Tato soutěž se řídí všeobecnými marketingovými podmínkami. Pravidla soutěže najdete zde.

Soutěž byla ukončena. Výherce budeme kontaktovat telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu.

Výherci:

  1. správná odpověď: Zdena N., Hříměždice
  2. správná odpověď: Kateřina R., Praha 4
  3. správná odpověď: Květoslava R., Moravský Krumlov