Jak si vyfoukat skvělé mikádo

Tipy a návody 19. října 2012

Aby vypadalo jako ze salonu, postupujte krok za krokem podle rad vlasové stylistky Sally Brooks.

Sally, která pracuje pro značku Nivea, vypočítává přednosti středně dlouhého mikáda: „Působí nenuceně a mladistvě. Lehká ofina sahá až k očím, a delší vrstvy okolo tváří vytváří módní objem.”

Potřebujete:

šampon

kondicionér

ručník

hřeben na rozčesání vlasů

středně kulatý kartáč na foukání

fén

sponku

velcro natáčku (takzvanou suchý zip)

lak na vlasy

Postup:

mikádo 1

Po umytí a ošetření vlasů šamponem a kondicionérem naneste rovnoměrně po celé délce vlasů pěnové tužidlo pro zvětšení objemu NIVEA Volume Sensation.

mikádo 2

Vrchní díl vlasů oddělte stranou, a fénem vysušte nejdříve spodní část vlasů.

mikádo 3

Pomocí středně velkého kulatého kartáče vlasy vyfoukejte do hladka a zároveň tím, že otočíte kartáčem, vytvořte loknu, aby účes získal strukturu. Hubici fénu směrujte vždy přímo na pramen vlasů, tak nejlépe využijete proudu vzduchu.

mikádo 4

Takto postupujte na všech spodních pramenech. Prameny by neměly být příliš malé, abychom vytvářeli objem, ne vlny.

mikádo 5

Vrchní díl vlasů vyfoukejte stejným způsobem. Pro větší objem postupujte od temene hlavy směrem dozadu, v přední části naopak dopředu.

mikádo 6

Na vrchní část vlasů použijte natáčku, vlasy natočte v protisměru, tedy směrem k ofině. Tak účes dotvarujete a znásobíte jeho objem.

mikádo 7

Vlasy fénujte, dokud nebudou úplně suché, jen tak si udrží tvar. Můžete je také na závěr zafixovat proudem studeného vzduchu (tedy pokud máte fén, který se dá přepnout na studeno). Uvolněte natáčku, vlasy „protřepte“ tím, že pohodíte hlavou ze strany na stranu. Prohrábněte pramínky prsty a nakonec účes zafixujte lakem na vlasy pro zvětšení objemu NIVEA Volume Sensation.