Omlazující masáž zvládnete sama

1. omlazující masáž - spodní obličej
Ukazováčky přiložte pod spodní ret, palce pod bradu. Konečky prstů pleť jemně masírujte podél čelisti směrem k uším, pak přes lícní kosti pomalu až na spánky. Lehce přitlačte a masírujte pohyby vzhůru zhruba 30 sekund. Opakujte 7x.
Tipy a návody 11. dubna 2012

Manuální lifting dokáže bez skalpelu viditelně omladit tvář. Účinek je okamžitý!

Dotýkání uvolní obličejové svaly, prokrví pokožku a podpoří její přirozenou regeneraci. Stačí pár minut denně a pouze za pomoci vlastních prstů vyhladíte vrásky, posílíte pevnost pleti a dodáte tváři vitalitu.

Názorné fotky, jak postupovat, najdete v naší fotogalerii.

Co určuje náš biologický věk?

  1. Spodní části obličeje Ukazováčky přiložte pod spodní ret, palce pod bradu. Konečky prstů pleť jemně masírujte podél čelisti směrem k uším, pak přes lícní kosti pomalu až na spánky. Lehce přitlačte a masírujte pohyby vzhůru zhruba 30 sekund. Opakujte 7x.

  2. Nosoretní rýhy Přiložte konečky prstů na nosolabiální rýhy (vedoucí od nosu ke koutkům úst) a zhruba 30 vteřin masírujte lehkým tlakem. Postupujte pomalu od nosu ke koutkům rtů a zpět. Masáží stimulujete obličejové nervy a svaly.

  3. Vrásky okolo očí Mezi palec a ukazováček jemně sevřete kůži pod obočím - ukazováčky jsou nad obočím, palce pod ním. Jemnými stisky se pomalu posouvejte po linii obočí směrem k jeho vnějšímu okraji. Zde kůži oběma prsty lehce přitlačte. Opakujte 7x, masáž provádějte nejlépe ráno.

  4. Čelo Prsty pevně přitiskněte na čelo. Čelo několikrát za sebou svraštěte a uvolněte. Pak prsty uvolněte a s lehkým tlakem je pomalu posouvejte směrem ke spánkům. Můžete pracovat oběma rukama současně, nebo jen jednou na jedné straně a pak druhou na druhé. Nakonec na spáncích na zhruba 30 vteřin lehce přitlačte. Opakujte 7x, nejlépe ráno.

  5. Maska Využijte toho, že pleť je po masáži prokrvená, a naneste si na tvář masku. Pečující složky se skvěle vstřebají. Masku si snadno vytvoříte tak, že použijete pleťový krém v silnější vrstvě. Po 20 minutách odsajte zbytky krému přiložením papírového kapesníčku.