Nová barva, nová hlava

Tipy a návody 9. dubna 2012

Jasně, že je snadnější nechat si udělat barvu od profesionála. Ale můžete se do toho pustit i doma. V tom případě se držte našich rad.

Je jaro, příroda mění šedé, smutné barvy na veselé a zářivé. Nechte se inspirovat! S novou barvou vlasů omládnete. Ještě než začnete, budou se vám hodit tipy, které jsme posbírali od léty prověřených „koloristek“ z našeho okolí:

Lépe se barví vlasy 2 - 3 dny po umytí. Čerstvě umyté příliš kloužou a hůř se s nimi pracuje.

Při nanášení tmavých barev snadno ujede ruka a barva skončí na čele, krku, uších a je vidět i po umytí. Aby stopy nebyly tak nápadné, na kritická místa naneste trochu pleťového krému.

Než se pustíte do konečného oplachování barvy, hlavu namočte a barvu napěňte jako při šamponování. Díky tomu se z vlasů snadněji vymyje.

Raději než ručník na ochranu oblečení si oblékněte staré tričko určené k vyhození. I sebelepší odstraňovač skvrn je na fleky od barvy krátký.

Když se vám výsledná barva líbí, schovejte si krabičku. Nedoufejte, že si do dalšího barvení budete pamatovat číslo ideálního odstínu…

Tady fakt ne!

  1. Vlasy rozčešte. Rozdělte je pěšinkou. Barvu (zkuste třeba Permanentní krémovou barvu Advance Techniques Avon, 153 Kč) naneste podél pěšinky na obě strany. Vytvořte další pěšinku asi o 20 cm dále a pokračujte.

  2. Zbytek barvy naneste na konečky. Promasírujte vlasy pomocí prstů od kořínků ke konečkům, aby se barva rozprostřela po celé délce.

  3. Stočte vlasy do volného uzlu. Před oplachováním je namočte a ještě jednou promasírujte.

Zdroj: Avon

Co když...

... zapomenete na čas a překročíte doporučenou dobu barvení

Natáhněte si budíka na mobilu nebo si nastavte doporučenou dobu na kuchyňské minutce.

Příště chytře: Vyberte si barvu, která během barvení dodá vlasům pečující látky (třeba s mateří kašičkou). Když trochu přetáhnete čas, škody budou minimální.

... výsledná barva není jednotná, někde je viditelně tmavší

Nanášení barvy chvíli trvá, může se protáhnout až na 15 minut, což znamená, že na místě, kde začnete, bude barva o dost déle. Vždy začínejte odzadu, tam se tmavší odstín ztratí spíš než na ofině.

Příště chytře: Superrychle se aplikují pěnové barvy. Je to, jako když si myjete hlavu šamponem. Stačí protřepat lahvičku, pěnu si dát do dlaně a nanášet prsty.

... si vlasy barvíte často a vypadají poškozeně

Při pronikání pigmentu se horní vrstva vlasu otevře jako zralá šiška. Opakované působení vyvíjecích emulzí povrch vlasového vlákna narušuje. Při dobarvování proto barvu nanášejte jen na odrosty.

Příště chytře: Při častém barvení používejte barvy bez amoniaku, které jsou k vlasům mnohem šetrnější.

žena barvení vlasů
zdroj: Isifa.com