Vytvořte si šperk ze sbírky knoflíků

Tipy a návody 30. května 2012

Móda přeje výrazným velkým šperkům. A dobrá zpráva je, že třeba originální náramek si podle svého vkusu můžete snadno vyrobit sama - z knoflíků!

Ozdobné knoflíky se vyrábějí v roztodivných tvarech, z různých materiálů a v široké paletě barev. Prohrabejte šuplíky, sbírku knoflíků po babičce, nebo vyrazte na lov do galanterie. Nebojte se propojit různé barvy kovů, konečný výsledek bude překvapivě kompaktní.

1

Potřebujete:

20cm řetízek s většími, nejlépe plochými očky

bižuterní kroužky

větší karabinku

ozdobné knoflíky s očkem na zadní straně

ploché kleště

Postup:

2

Pomocí kleští otevřete jeden kroužek a připevněte přes něj karabinku k řetízku. Kroužky se vždy otvírají a zavírají pomocí kleští, a to vždy směrem k sobě a od sebe. Lépe vám to půjde, pokud máte dvoje kleště.

3

Kleštěmi si otevřete více kroužků a rozvrhněte si, jak chcete mít knoflíky na náramku rozmístěné. Větší a výrazné knoflíky umístěte do střední části náramku.

4

Přes kroužky připevněte knoflíky po celé délce náramku, až na poslední čtyři očka, která nechte volná pro zapínání. Na úplný konec ještě přidejte jeden nebo dva knoflíčky na ozdobu. Díky volným očkům je délka náramku variabilní pro různé obvody zápěstí.

Tip redakce

Podobným způsobem můžete vytvořit i víceřadý náhrdelník. U toho však nedávejte knoflíky tak hustě vedle sebe, použijte je jen jako ozdobné přívěsky a nechte vyniknout krásu řetízků.



Baví vás dělat si takhle tvořivě radost? Mrkněte se na speciál DIY našeho partnerského webu Sensaklub.cz.