5 rad, jak výhodně nakoupit na slevových serverech

Tipy a návody Komerční sdělení 12. července 2012

Víte, že v současné době existuje na českém trhu asi 140 slevových portálů? Nákupem služeb nebo zboží se slevou můžete ušetřit nemalou částku, ale je důležité si předem dobře rozmyslet, jestli koupě opravdu stojí za to.

1. Není server jako server

Na trhu jsou kromě velkých a spolehlivých i poměrně neznámé a v některých případech neseriózní slevové servery. Nakupujte proto pouze u prověřených společností, které se mohou pochlubit spokojenými klienty a kvalitními prodejci.

2. Seznamte se s prodávajícím

Ještě než slevový poukaz zakoupíte, ověřte si, že víte, u koho si službu kupujete. Zákazníci využívající slevy na internetu si stěžují, že u některých společností, zejména v gastronomickém odvětví, se jim se slevovým kuponem nedostalo patřičného zacházení. Projděte si nejprve internetové diskuze. Získáte tak mnoho poznatků ostatních, které vám pomohou udělat si obrázek o společnosti a správně se rozhodnout.

3. Čas jsou peníze

Myslete na to, že kupon neplatí věčně. Obzvlášť pokud kupujete například levnou dovolenou, je potřeba vše naplánovat, protože asi žádná společnost vám neuzná voucher s prošlou platností. Někdy si kupujete zlevněný pevně daný termín, jindy si musíte dovolenou vybrat do určitého data, na to nezapomínejte.

Zapakatel

Pokud chcete zakoupit levnou dovolenou, je na místě počítat dopředu.

4. Víte, co kupujete?

Čtěte podrobné popisy nabízené služby! Například kadeřnické služby, velmi oblíbené slevy pro Prahu, v sobě zahrnují různé procedury. Může to být pouze stříhání, barvení, nebo tvorba společenského účesu. Nenakupujte bez rozmyslu, zvažujte, zda si skutečně kupujete to, co jste potřebovala.

5. Cesty za slevou

Krom popisu služby si najděte i místo, kde svou slevu využijete. V menších městech na přesné adrese až tolik nezáleží, ale pro slevy v Brně nebo v Praze už můžete vážit poměrně dlouhou cestu. Vybírejte raději akční nabídky ve své čtvrti a jejím blízkém okolí. Slevy vám mají život především zjednodušit.

restaurace

Díky nákupům na slevových serverech můžete ochutnat i taková jídla, ke kterým byste se normálně nedostali.