Tajemství svůdných rtů

Tipy a návody 14. července 2013

Někdo má to štěstí, že se narodí s krásnými, plnými rty jako Marilyn Monroe. Ty z nás, kterým to jaksi od matky přírody nebylo dopřáno, ovšem nemusí zoufat. Máme totiž plno pomocníků, které vaše rty promění v nepřehlédnutelné.

Stačí se držet několika málo tipů. Co byste řekla na malou přednášku? Připravte se, začínáme:

1. Základna

Ze suchých popraskaných rtů zázrak neuděláte. Ráno rty ošetřete krémem na oční okolí, vmasírujte ho i do okolí rtů, tak předejdete tvorbě vrásek. V průběhu dne používejte hydratační balzámy. Večer po čištění zubů promasírujte rty kartáčkem a opět použijte hydratační nebo výživnou péči.

2. Konturka

Málokterá z nás má obrys rtů pravidelný a dokonalý. Napraví to ostře ořezaná konturovací tužka. Abyste nevypadala jako špatně nalíčený klaun, vyberte odstín co nejvíc podobný přirozené barvě rtů. Konturka také zabrání rozpíjení rtěnky.

3. Barva

Při výběru nic nezkazíte, když opět budete respektovat přirozenou barvu rtů, jen zkusíte najít sytější tón. Všeobecně platí, pokud máte pleť narůžovělou, budou vám slušet teplé barvy, pokud má pokožka barvu spíš béžovou, sáhněte po studených odstínech.

rtěnka 1

Tak vybrala jsem tu barvu správně, nebo ne?

foto:

4. Textura

Zda si vyberete klasickou rtěnku, nebo stále oblíbenější lesk, záleží jen na vás. Rtěnka si žádá více času při nanášení, ovšem barevný efekt stojí za to. Určitě si pořiďte alespoň jeden klasický kousek. Lesky bývají levnější a pár tahů zvládnete během chvilky. Vyplatí se, když si chcete užít nějakou sezonní novinku, která vás brzy přestane bavit.

Rtěnky 1
foto:

5. Údržba

Bez zrcátka ani krok! Rozmazaná rtěnka ani lesk svůdně nevypadají. Vyplatí se mít v kosmetické taštičce pár vatových tyčinek, které napraví drobné nehody. Nebo malé balení odličovacích ubrousků, protože často je lepší oprava než úplně nový nátěr.

Slovníček typů rtěnek

  • long lasting (lonk lastynk): dlouhotrvající
  • plumping (plampink): „nafukovací“ efekt pro plnější vzhled rtů
  • colour rich (kolor rič): sytá barva
  • kiss no go (kis nou gou): rtěnka odolávající polibkům a doteku
  • liquid colour (likvid kolor): tekutá rtěnka